Terwijl de zon buiten schijnt, de wind waait en de buren nog slapen sta ik in de keuken. Langzaam loopt het babybadje vol, heerlijk warm water met een vleugje olie. De kopjes, waterkoker en koffiezetapparaat verhuizen tijdelijk weer even naar de andere kant. Het aankleed kussen wordt neergelegd samen met haar schone kleren, nieuwe luier en olie om haar straks heerlijk mee in te smeren.

Langzaam zakt ze in het badje, haar ogen staan eerst even groot. Zoals het water stroomt, stroomt de spanning uit haar kleine lijfje weg. De ontspanning komt langzaam binnen en rustig kijkt ze om zich heen. Genietend van het warme bad in de keuken, badend in zonlicht.

Terwijl het water rustig over haar hoofdje wordt gegoten met het washandje geniet ze. Ze kijkt rustig maar heeft haar vuistjes zoals altijd gebald. Dan ontdekt ze het spattende water, haar benen schieten vrolijk in de ronde en zo wordt de keukenvloer nat. Ze trappelt, beweegt en geniet.

Ze danst in het water zoals eerder deze week. Ze mag heerlijk spetteren en wij doen dit niet zoals sommige zo vaak, nee ze mag heerlijk genieten zo’n twee a drie keer in de week. Haar babyhuidje wordt nog zachter van het water en de olie en na het badderen. Na het badderen wordt ze rustig ingesmeerd met olie, worden haar voetjes gemasseerd net als de rest van haar lijfje.

Het is een fijn moment, zonder haast.
Maar met pure aandacht voor elke beweging.