Wanneer de stilte in huis niet voelbaar is, de buren zoveel geluid maken met de verbouwing werd het tijd om de kinderwagen te halen en heerlijk de natuur in te gaan. De dagen brachten onrust, de vele prikkels zorgde voor vele huilmomentjes en moeilijk slapen. De wandelingen brachten rust en het prachtige weer van afgelopen weekend maakt het plezierig.


Wanneer de wagen reed, de zon scheen en de wind voelbaar was op de huid. Dan sliep ze diep, ze deinde mee op het gewiebel van de wagen. Sliep zo gouw ik begon te rijden en opende haar ogen als ik een foto wilde maken. Ze zorgde ervoor dat we soms meer dan een uur samen wandelde, zij slapend als de rust zelve. Ik moe maar vermaakt met de camera.

Thuis genoten we samen op de bank, ik zat met de laptop op schoot om de foto’s te bekijken. De knuffel momenten op de bank, zorgde er voor dat je de vermoeidheid van de nachten even vergat. Even maakte het midden in de nacht opstaan niet meer uit, even voelde ik mijn benen niet en waren de wallen onder de ogen verdwenen.

De wandelingen waren vermoeiend, maar heerlijk voor de geest. Heerlijk voor de rust van ons meisje en heerlijk voor de foto’s die ik kon maken met de camera. Een soort eigen stijl heb ik inmiddels gevonden. Ik geniet weer van foto’s maken, rond wandelen en om mij heen kijken voor een mooie foto. Weg dromend midden in de natuur.

Het klussen van de buren is nog niet voorbij, de wandelingen zullen nog wel extra vaak plaatsvinden. De camera mag mee en ik zal vaak weg dromen bij elke stap die ik zet. Terwijl het meisje slaapt in de wagen of in de draagzak. Samen wandelen, buiten zijn en frisse lucht opsnuiven.