De pennen tikken, de garen glijd door de vingers en langzaam ontstaat er een achterpand. De kleur  is zacht zalm roze, het garen is pluizig en knuffelbaar. De pennen zijn bamboe en zorgen dat het getik zachter is, dat de garen er makkelijk overheen glijden en het breien een plezier is. Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat er zoveel getik te horen zou zijn in huis. Dat ik daadwerkelijk kleding kon breien en dat ik het geduld zou hebben om echt dingen af te maken.

Maar het getik is heerlijk als je een klein beetje moe bent, het simpel breien en de meetlint zijn je beste vrienden. Het getik gaat overal met mij mee naar toe, laatst twee uur in de auto op weg naar onze bestemming. De vreemde blikken van medeweggebruikers is extra leuk om te zien, wie verwacht er nu ook dat de bijrijder heerlijk garen door haar vingers laat glippen.

Het is vooral leuk dat ik nu vestjes voor mijn meisje kan maken, deze keer maak ik dit schattige beren pakje. Een pakje voor achttien maanden, het zal nog lang duren voor ze het aan kan. Maar nu groeit ze overal zo uit en vind ik het dus een beetje zonde om zoveel energie in zo’n vestje te steken. De naalden tikken door, het einde van het eerste deel is in zicht, dan op naar het volgende tot er zo’n schattig knuffelbaar vestje is ontstaan.

Nieuwsgierig wat er op de naald staat en op mijn verlanglijstje?
Klik even hier