Terwijl het een klein beetje somber herfstweer is, kruip ik de achtertuin in. De laatste week kom ik bijna niet op mijn volkstuintje en op zulke momenten ben ik zo blij dat ik ook een tuin heb van vijftig vierkantenmeter. Ook daar komt eten vandaan, wat er groeit in onze achtertuin? Ik zal het je even laten zien!

In één van de bakken groeit O.I kers, het is een klimvariant en dat zorgde er voor dat voor het eerst de hele hoek prachtig vol bloemen is bedenkt. Inmiddels klimt hij zelfs verder de tuin in, heerlijk al die mooie kleuren in de tuin. Plus de bloemen kun je nog lekker gebruiken in salades ook.

Voor het derde of vierde jaar groeien er tomaten in de tuin,maar ze zijn nog nooit zo mooi groot geweest en ze zijn al helemaal nog geen een keer rood geworden aan de plant. Twee planten groeien en groeien, inmiddels heb ik een gedeelte van de bladeren verwijderd en nu kan de plant zich vooral richten op het rijpen van de vruchten.

Op mijn verlanglijstje staat nog wel een kas voor de toekomst, dan kunnen er ook nog meer tomaten in de tuin. Maar dit is voor het volgende huis, voor nu ben ik super tevreden met deze prachtige tomaten!

Ook aardbeien groeien in de tuin, helaas zijn ze niet zo heel lekker. Ze zijn zuur en de slakken vinden ze ook zalig. Ik pluk ze dus eigenlijk niet en laat de natuur heerlijk zijn gang gaan met deze vruchten. Je moet immers niet alles opeten toch.

Boven de aardbeien groeien de bramen, voor het eerst is er geen zoneschade aan de bramen. Dit komt ook omdat er heel veel meer blad is en hij heerlijk heeft kunnen groeien dit jaar. Ik ben minder streng geweest en dit met succes. Ook de buurvrouw heeft nu opeens een braam, echter houd zij hem helaas niet bij. Dus waarschijnlijk gaat die nog wel voor problemen zorgen…

Als laatst frambozen, deze staan ook nog ingepland voor mijn moestuin, maar dit zal nog even duren dus nu mogen wij nog even genieten van de framboos uit eigen mini tuintje. In ieder geval vinden alle insecten ze geweldig, het is nog nooit zo druk geweest in de tuin.

Zo zie je maar, ook in een kleine tuin kan een hoop groen. Ik vind het altijd zo zonde om te zien dat bijna alle tuinen betegeld zijn. Een beetje groen is toch zo veel mooier, toch?