Terwijl ik de brief uit de brievenbus werd viste wist ik de uitkomst al. Na dat ik ontslagen was in december 2016 kreeg ik een uitkering, toen belande ik in de ziektewet en daarna zwangerschapsverlof. Tweeëntwintig augustus liep dit af en zo vroeg ik een voortzetting van mijn uitkering aan, ik had immers nog niet alle maanden gebruikt waar ik recht op zou hebben. Maar de brief was duidelijk, ik had nergens meer recht op en kreeg wel gek genoeg een berichtje in de mailbox dat ik elke week zou moeten solliciteren. Maar dit ga ik natuurlijk op mijn eigen tempo doen.

Vandaag een week later bekijk ik meerdere keren per week de vacatures, hebben wij een overzicht gemaakt wat wij uitgaven en hoeveel ruimte wij nu hebben. Is het budget voor de boodschappen weer aangescherpt want dit had ik de afgelopen weken laten varen. Maar wat zouden wij als budget gaan hanteren nu wij veganistisch eten? Verse groente, fruit en noten zijn natuurlijk niet goedkoop. Hou ik de standaard vijftig euro per week aan? Of verhoog ik het bedrag?

Na lang nadenken besloten wij om een maximum in te stellen van honderd euro per week. Uiteraard proberen wij er wel onder te zitten, maar gezond eten is nu helaas nog altijd duurder. Nu ik ook weer meer tijd heb besloot ik ook wat meer zelf weer te gaan maken, de weckketel is weer uit het stof gekomen om de bietjes van de moestuin te wecken. De oven heeft de eerste veganistische koekjes gebakken en opeens is het idee opgekomen om straks de kleine groente hapjes in grote hoeveelheden te maken en te wecken. Zo dat je het zelfde gemak krijgt als de potjes uit de winkel en onze kleine madam toch gezonde groentjes eet. Maar gelukkig duurt dit nog een tijd, want pas bij midden vijf maanden a zes maanden wil ik beginnen.

Ja wij moeten letten op de kleintjes, even niet meer zo snel lunchen in de stad. Maar het is ergens ook wel goed. Want tijdens mijn zwangerschap en nu met de kleine was ik het sobere en simpele in de keuken een beetje verloren. Maakte ik minder zelf en aten we makkelijker even buiten de deur of bestelde wij wat. Nu moet ik wel opletten en zo wordt een mens ook weer creatief. Plus niks is fijner dan eigen geweckte groente in de kast!

Vandaag heb ik ook weer nieuwe doelen bedacht voor een groenere, sobere levensstijl. De inspiratie is weer terug dus jullie zullen nog wel genoeg gaan lezen over kleine baby stapjes hier in huis naar een groenere en sobere levensstijl. Heb je nog een idee of wil je graag ergens iets over weten? Zet het dan in de reactie en wie weet komt het hier terug! Ondanks dat het moet heb ik er ook wel weer zin in om op de kleintjes te letten. Plus natuurlijk rustig weer een baan te vinden om te gaan werken…