Zie jij wat ik zie? Ja het is echt zo, vanaf nu probeer ik op zondag een weekoverzicht te plaatsen op de blog. Wat maak ik nu eigenlijk mee als werkeloze nieuwe kersverse mama die ook nog eens een baan zoekt.

Maandag

Terwijl de zon echt prachtig binnen gleed in huis startte ik de dag met een bezoekje aan de fysiotherapeut, mijn rug zat weer vast en moest weer eens losgemaakt worden. Eenmaal thuis stonden mijn ouders op de stoep om een kopje koffie te komen drinken. In de avond zat ik opeens om zeven uur in de auto om mijn vriendin naar de intensive care brengen. Zo zat ik met de kleine indiaan en haar dochter in de wachtkamer te babysitten en de kleine indiaan eten te geven, wachtend tot dat ze haar man had bezocht die het allemaal niet meer zag zitten.

Dinsdag

Nog moe van de avond ervoor deed ik vandaag echt helemaal niks. Ik haalde wat eten uit de vriezer om op te warmen, hing toch maar wel de gewassen luiers in de zon en de rest van de dag knuffelde ik met de kleine indiaan. Zo’n avond zorgde natuurlijk voor de nodige emoties en ook de kleine indiaan was even uit haar ritme en haar mama was moe.

Woensdag

Je zou denken dat de weken niet snel voorbij zouden gaan als je thuis zit, maar ze vliegen. Al maandag had ik een witte kool geoogst op de tuin om zuurkool te gaan maken, ik had mijn eigen fermenteer potje gemaakt en was er dinsdag eigenlijk al klaar voor. Dinsdag avond sneed ik alles, stapte ik het fijn en pekelde ik het voor de nacht, vandaag deed ik alles in de pot en maakte ik het af. Nu gewoon zes weken wachten, in de avond gingen wij eten bij mijn schoonfamilie en kreeg wel 100x de vraag of de kleine indiaan wakker zou worden als ze haar van mij af pakte… Zeer vermoeiend, vooral als je net blij bent dat ze slaapt! De beschrijving voor de zuurkool haalde ik trouwens hier vandaan.

Donderdag

Eindelijk vond ik de tijd en energie om weer te borduren, ik had beloofd om de meetlat af te gaan maken voor de vriendin waarmee ik afgelopen maandag naar de IC ging. Haar meisje was dinsdag één jaar geworden en eigenlijk zou deze met haar eerste verjaardag af hebben. Helaas nog niet gelukt dus er is werk aan de winkel. Nu moet ik stiekem toegeven dat ik echt geen fan ben van Woezel en Pip. Maar natuurlijk maak je iets wat je vriendin leuk vind!

Vrijdag

Vandaag was vriendlief vrij, bracht ik een bezoekje aan de dokter omdat ik me al een paar weken niet echt lekker voelde. Het allemaal maar niet over gaat en inmiddels al tien dagen bloede… Bleek te kunnen met de Implanon, of ik hier op dit moment blij mee ben? Nee nog niet maar ik moet drie maanden aankijken in totaal, dan schrijf ik er iets over.

Na het doktersbezoek brachten wij een bezoekje aan de stad en kocht ik wat schattige winterkleren voor onze kleine indiaan. Wel meisjes achtig hé, daar moeten jullie aan wennen want het word alleen maar meer meisjes achtig merk ik van mezelf. Ow en vriendlief zoekt eigenlijk niks uit voor haar, hij vind het wel best. Nu moet ik stiekem toegeven dat ik zijn kleding ook altijd uitzoek…

Zaterdag

Vanmorgen begon met vermoeidheid, buikpijn, duizeligheid en nog altijd die stomme bloedingen! Maar ook voor de tweede dag dat onze kleine indiaan vanaf 20:00 tot 4 uur doorsliep en daarna gewoon nog eens tot 8 uur! Mij hoor je niet klagen maar wel gek dat ik zo moe ben! Maar ook iets leuks, vandaag kregen wij ons nieuwe bad binnen, de kleine madam wordt te groot voor het huidige bad en omdat ik het een fijne methode vind om haar te wassen bestelde ik een nieuwe. De Stokke opvouw bad! Super handig als je op 75 m2 woont en natuurlijk lekker je meisje wil badderen.

Het was dus een week van leuke dingen maar ook helaas een week van zeker minder leuke dingen, helaas is de fitheid nog ver te zoeken. Maar ons meisje krijgt langzaam wel een slaapritme te pakken. Nu duimen dat dit zo blijft!

Hoe was jouw week?