Elke zondag zal er een weekoverzicht online komen om jullie zo een kijkje achter de schermen te geven van ons leven. Het leven van een kersvers gezin waarbij de man vijf dagen in de week werkt en de vrouw werk zoekt, het huishouden doet en vooral de kleine indiaan verzorgd. Kijk gezellig mee wat er deze week allemaal is gebeurt.

Maandag

Het zou de mooiste dag worden van de week vandaag, zo ruimde ik het huis op en maakte ik deze foto. Besloot ik dat ik toch echt even naar mijn moestuin zou gaan en wachten daarom tot vriendlief thuis was om direct te vertrekken. Wetend dat onze kleine indiaan eten zou willen als ik weg was, zo kon vaders even de fles proberen. Die ze natuurlijk nog altijd weigerde! Op de moestuin kon je zien dat de herfst er langzaam aan zou komen. Iedereen begon hun tuintjes winter klaar te maken en zo zou het ook de aankomende tijd bij mij er aan toe gaan.

Dinsdag

Niks is lekkerder dan opstaan en je eigen oogst te zien liggen op het aanrecht. De regen viel naar beneden en al vroeg in de ochtend ging ik opzoek naar een flesje om de dressings te maken voor mijn salades. Onze was stuk en ik gebruikte hem wel heel veel. Elke winkel die ik aandeed begon de kleine indiaan kei hard te huilen, terwijl ik er aan begon te wennen went het nooit dat andere moeders dan je kinderwagen in duiken om zich er mee te bemoeien. Kom op zeg hou eens een beetje afstand!

Met de oogst kookte ik heerlijk en ik maakte de maiskolven klaar om in de vriezer te doen! Zo hebben wij straks van de winter nog heerlijk mais uit eigen tuin. Ik heb daar nu al zin in en er komen nog veel meer kolven aan!

Woensdag

Omdat ik elke dag boodschappen deed besloot ik maar de draagzak te gaan gebruiken, het was erg winderig en somber weer en daarom kreeg onze indiaan een kaboutermutsje op. Niet logisch als ik haar de kleine indiaan noem, maar een veertje helpt natuurlijk niet tegen de kou. Terwijl ze heerlijk sliep haalde ik de laatste boodschappen voor de dag en wat vond ze het fijn om heerlijk tegen de borst te slapen. Het blijft blijkbaar de beste houding die er bestaat. Verder ruimde ik het huis even op en belde ik om afspraken te maken en verzetten. To do lijstjes is nu wel handig want ik bezit een goed staaltje uitstelkunsten!

Donderdag

Wat een ochtend, de hele week oefende wij de fles en dat zorgde er vandaag voor dat er een heel erg huilerig meisje was opgestaan. Ze weigerde de fles, borst en huilde wat af. Kon enkel slapen op mijn armen en wist zichzelf ook geen raad meer. Tot dat er een hele nare luier aan kwam en blijkbaar zat er wat dwars. In de avond was ze opeens de lieve madam zelf en zo hadden mijn schoonouders de grootste lol. Maakte ik deze gevulde zoete aardappel voor ons en had ik voor vriendlief en zijn ouders een vissoep gemaakt. Brr ik werd al misselijk van de geur! Het recept voor de zoete aardappel komt trouwens uit een fijn boek (klik), een echte aanrader.

Vrijdag

Terwijl ik met knallende hoofdpijn opstond had ik echt een drama nacht achter de rug, had ik een nachtmerrie dat er allemaal beestjes over mij heen liepen waardoor ik wakker schoot. Het hele bed natuurlijk moest controleren en toen ik eindelijk weer in slaap was gedommeld kwam de kleine indiaan om eten. Na een hopeloze dag had ze wat in te halen qua voeding want ze kwam om de twee uur de hele nacht door…

Door de vermoeidheid en alle regen besloot ik lekker met een luisterboek op de bank te gaan zitten te borduren. Had ik alle boodschappen gelukkig al in huis gehaald gisteren en liggen de tomaten mooi te wezen voor het raam. Door alle regen die voorspeld is haalde ik alles maar naar binnen om schimmels te voorkomen, elk jaar haal ik ze begin september naar binnen! Kreeg ik vandaag het vlees binnen voor onze Pip de kat, onze enige fulltime vleeseter! De rest van de dag hing ik lekker op de bank en knuffelde ik met de kleine indiaan.

Zaterdag

Wat een regen de afgelopen dagen en er komt nog veel meer aan. Toen het even droog was gingen wij met de auto naar het ziekenhuis, deed ik de kleine indiaan in de draagzak en brachten wij de gehuurde kolf terug. Ik wilde het toch nog eens proberen of het kolven dan wel lukte, of onze kleine meid dan wel zou drinken uit de fles. Helaas zowel het kolven als onze kleine madam aan de fles krijgen was echter mislukt.

Dus brachten wij hem terug, gingen we heerlijk even de stad in en genoten wij van een paar uurtjes er even op uit. Werd ik in de middag naar bed gestuurd aangezien ik echt dood moe was. Zo eindigde de zaterdag eigenlijk ook, gewoon rustig aan en weer wat energie op doen. Dat had ik wel nodig na de afgelopen week!

Wat heb jij deze week allemaal gedaan?

 

Iets gemist?

Zondag: weekoverzicht: Ic, knuffelen en zuurkool maken + Een filmpje Baby kleding
Maandag: weer terug de duinen in.
Woensdag: toch weer een stapje terug!
Vrijdag: woezel en Pip de meetlat.