Wat stond dit blogje al lang op het programma, maar eindelijk hier is hij dan! Ik gebruik nu al weer een aantal weken wasbare billendoekjes, toen ik besloot om wasbare luiers te gebruiken leek het mij net zo handig om wasbare billendoekjes ook te gaan gebruiken. Anders was het ook maar zo half half, wel wasbare luiers maar geen billendoekjes. De wasmachine draait toch één keer in de week extra.

Nu kreeg ik deze tip al toen onze kleine indiaan net was geboren, maar het idee van wasbaar vond ik toch nog niet prettig. Ook dacht ik dat het heel veel gedoe zou worden, maar het is heel makkelijk en eigenlijk nog makkelijker dan de wasbare luiers. Ik ben heel erg tevreden en ons meisje heeft eigenlijk geen rode billetjes meer. Dit had ze met de billendoekjes van de standaard merken wel. Toen ik erachter kwam dat ik  weggooi billendoekjes Waterwipes beter kon gebruiken, was de stap ook snel gemaakt om gewoon doekjes met water te gaan gebruiken. Dat was het zelfde en goedkoper…

Een rekensommetje wegwerp billendoekjes

Zeg dat je bij elke luier gemiddeld drie doekjes gebruikt, gemiddeld omdat je bij poepluiers meer gebruikt en met plassluiers eigenlijk eentje. Althans dat deed ik, in dit blogje over wasbare luiers vertelde ik dat wij per jaar 2492 luiers gebruikte en dit keer twee is 7476 billendoekjes. Volgens mij is dit nog heel erg aan de minimale kant…

De standaard billendoekjes zijn vaak bij Kruidvat in de reclame en de kosten zo’n 34,68 voor twee voordeelpakketten. Dit zijn zo’n  1512 billendoekjes. Per stuk zijn ze 0,02 cent en zo ben je voor een jaar 149,52 euro kwijt. Dit is super goedkoop gerekend want voor de Waterwipes zijn al 0,05 cent per stuk op de goedkoopste manier aangeschaft, dan betaal je 373,80 euro per jaar.

Per jaar ben je dus minimaal 149,52 euro kwijt aan wegwerp billendoekjes.

Nu kocht kocht ik bij Blabloom een starterspakket voor 48,50 euro, het extra wassen doe ik al door de wasbare luiers. Anders zou de wasmachine zeker niet vol zijn geweest en ik was ze gewoon mee met de normale was. Dus ik reken geen extra kosten voor het wassen, dit veranderd bij wasbare billendoekjes niet.

Wat zit er in een Cheeky Wipes starterspakket?

  • 25 x zachte katoenen billendoekjes (15x15cm)
  • 1 x box voor schone doekjes 1 x box voor vieze doekjes + wasnetje
  • 1 x transportzakje (waterdicht) voor schone doekjes 1 x transportzakje (waterdicht) voor vieze doekjes
  • 1 x flesje essentiële olie voor de vieze doekjes (Tea Tree & Citroen)
  • 1 x flesje essentiële olie voor de schone doekjes (Lavendel & Kamille)

Ik gebruik de lavendel olie niet, omdat wij dit veel te sterk vinden ruiken en gebruiken dus echt enkel water voor de doekjes. Ook het transportzakje voor vieze doekjes gebruik ik eigenlijk niet omdat de doekjes gewoon in de zak gaan bij de luiers.

Conclusie

De Cheeky Wipes wasbare billendoekjes zijn gewoon heel erg makkelijk, ze maken de billetjes beter schoon en hierdoor heb ik minder doekjes nodig per keer. Het scheelt ons minimaal zo’n 100 euro per jaar en het is een stuk beter voor het milieu. Ik neem ze ook gewoon mee als ik op pad ga net als de wasbare luiers. Het enige nadeel is dat je één keer een wasje midden in de week moet draaien. Maar dit moest ik ook al met de wasbare luiers!

Wel gebruik ik de laatste week voor de nare spuitluiers even Waterwipes, maar dit is puur omdat ik de extreme luiers een beetje te naar vind om met de wasbare billendoekjes te doen!

 

Zou jij wasbare billendoekjes
gebruiken?

 

Dit blogje is niet gesponsord!