Sinds ik op mezelf woon ben ik eigenlijk al aan het zoeken naar een mooie balans van wat er op ons bord komt. Ik ben zo bezig geweest met gezond eten dat het beeld van mijzelf eigenlijk niet verbeterde. Lees hier het blogje… Toen ik bij de dokter kwam omdat ik mezelf niet lekker voelde bleek dat eigenlijk de meeste klachten allemaal door hormonen kwamen, opeens was ik het zat. Altijd die hormonen, altijd op het eten letten en altijd die stem in mijn hoofd. Toen nam ik een besluit en daarbij wil ik blijven!

Als iemand tegen mij zegt dat je elke dag vlees moet eten dan ben je nog altijd bij mij aan het verkeerde adres. Als je tegen mij zegt dat iedereen vegetarisch of veganistisch moet zijn dan ben je ook dan aan het verkeerde adres. Ik vind namelijk dat iedereen het voor zichzelf moet beslissen met de juiste informatie, dat je dan om je heen kijkt en een wijsheid besluit neemt. Maar ik ben van mening dat je het beste afwisselend kunt eten en even moet opletten of je geen bedreigde diersoort eet of iets wat heel veel schaden brengt aan het milieu of je lichaam.

Ook denk ik als je een bezoeker krijgt die vegetarisch of veganistisch is dat je natuurlijk even je keuken aanpast, dan doe je even wat meer moeite om iemand naar zijn zin te maken. Een kleine moeite en je bereikt er zoveel meer mee.

Maar hier in huis zullen wij afwisselend gaan eten, de ene dag wel een stukje vlees… De andere keer vegetarisch en dan weer een keer veganistisch. Er zal gewoon kaas worden geserveerd en ook zelfgebakken taart met een hoop boter. Het enige waar ik op blijf letten is op het seizoen en de portemonnee, nu is het laatste niet echt een eigen keuze maar goed dat maakt niet uit.

Ik gooi alles wat je hoort van iedereen overboord, zuivel is slecht net als suiker, vet en vergeet de koolhydraten niet… Nee dit zal allemaal gewoon in huis zijn maar wel met maten. De pakken melk blijven wel in de winkel voor mij, dat houden wij zolang onze kleine madam ze niet nodig heeft gewoon bij biologische sojamelk. Ik vind elke ochtend mijn havermout met sojamelk ook gewoon eigenlijk erg lekker!

Nee wij eten gewoon alles met maten en genieten zo mee met de seizoenen. Één klein detail is er wel, ik blijf gewoon zoveel mogelijk lekker zelf maken. Iemand zei ooit dat je zo moest eten dat grootmoeder het ook kent, nu is dat niet helemaal correct maar het is een prachtige gedachte! Owja die frieten, elke dag vlees en frituur? Nee dat zal je hier niet zo snel vinden, maar dat komt meer omdat ik het eigenlijk helemaal niet zo tof vind.

Nu hoop ik natuurlijk door die vrijheid, de rust in de keuken dat de rust ook ooit weer terug komt als ik even in de spiegel kijk! Plus dat de prikkelbaredarm syndroom blijft zonder de nachtelijke aanvallen.

All you need is love.
But a little chocolate now and
then doesn’t hurt

– Charles M. Schulz –