Welkom ik ons appartement met één slaapkamer, een ruime woonkamer en een splitlevel! Ja wij wonen nog altijd in het zelfde huisje en eigenlijk ook wel met de zelfde spullen als voor wij ons kleine meisje mochten verwelkomen in ons leven. Ik kreeg altijd de opmerking dat wij het wel lastig zouden krijgen met de ruimte en dat het meisje bij ons op de kamer slaapt. Maar tot nu toe gaat alles prima en daarom neem ik jullie mee in ons huisje, hoe ziet het er nu uit en is er iets veranderd? Kijk gezellig mee!

Nog altijd hebben wij gek genoeg twee voordeuren waarvan er één in de woonkamer tevoorschijn komt. Nu is dit in de zomer echt geen enkel probleem maar nu het kouder wordt… Het nat buiten is begint de wens te komen om toch maar iedereen via de officiële voordeur te laten komen zodat ze hun schoenen daar uit kunnen doen. Zo de vuiligheid in de gang houden en de warmte straks in huis bewaren.

Zoals je kunt zien hebben we een splitlevel woning, dit is in de zomer heerlijk maar in de winter gaat de warmte toch wat meer omhoog en zo geniet ik zo snel het kouder is van de plaid op de bank.

Elk jaar liggen er vanaf september eigenlijk groene tomaten voor de ramen om rood te kleuren, dit jaar is het minder. Omdat ik minder tomaten heb kunnen oogsten en omdat ik al rijpe tomaten heb mogen plukken van de planten voor het eerst in drie jaar tijd.

Door de woonkamer heen liggen eigenlijk veel van dit soort balletjes, deze zijn natuurlijk van Pip de kat en straks als ons meisje gaat kruipen moeten deze maar wat vaker worden opgeborgen en enkel onder toezicht en in de nacht tevoorschijn komen. Pip is sinds onze kleine indiaan is geboren niet veel binnen geweest, ze moest heel erg wennen. Maar nu met al die regen kruipt ze weer lekker tegen ons aan, ook als de kleine indiaan bij ons op de bank zit.

In de hoek staat onze boekenkast en box, het was even puzzelen waar wij de box zouden plaatsten omdat het eigenlijk niet naast een kachel, deur en raam mag. Dus nu staat hij gezellig naast de bank en toch wel op een lekker warm plekje voor in de winter! En die stopcontacten… die hebben al zo’n kinderbeveiliging dingetje hoor!

In onze keuken is eigenlijk helemaal niks veranderd, ook is er nog geen kinderstoel te vinden in huis. Maar begin oktober zal er wel zo’n triptrap aan tafel staan, een verjaardagscadeau en zo kan onze kleine indiaan straks mooi mee groeien op deze stoel! Plus zo kan ze lekker er bij zitten. De tafel die je ziet kunnen wij uitschuiven tot een hele lange tafel en kan er zo zes tot acht man aan zitten. Maar zoveel stoelen hebben wij eigenlijk geen eens!

Als je de deur door gaat bij de eettafel kom je in de gang terecht, hier kun je naar de badkamer, voordeur en slaapkamer.Wij hebben één slaapkamer en hier slapen wij dan ook gezellig met zijn drieën. Ons meisje slaap heel goed en wij hebben eigenlijk geen last van elkaar. Naast de box is dit eigenlijk de grootste verandering in huis, het ledikant en hangende commode laten zien dat er een meisje slaapt. In de grote kast hangen haar kleding gewoon bij onze kleding en zo is er ruimte bespaard.

Wanneer ons meisje niet slaapt zit Pip graag voor het raam te kijken, ook komt ze graag even in de ochtend als wij nog in bed hangen even kroelen en voor je het weet val je met zijn alle in slaap met Pip aan onze voeten. Door een opvouwbaar bad aan te schaffen, de kinderwagen in onze berging te plaatsen en de speelgoud onder in de box hebben wij eigenlijk geen ruimte gebrek. Met twee mooie inbouwkasten en onze grote kledingkast is er ruimte genoeg.

Ook de ruimte onder de bank die je omhoog kunt doen door middel van een klep word benut door de wc-rollen.  Onder de ledikant staan nog drie grote bakken voor de extra dekens, beddengoed en doeken. Alles past in huis eigenlijk en we hebben zeker geen ruimte tekort, enkel in de toekomst een slaapkamertje. Maar echt opzoek naar een nieuwe plek, dat zijn wij niet. Geen zin om te verhuizen en de lichte woonkamer en het ruimtelijke gevoel laat ons genieten van deze plek. Ondanks de buurman die een beetje erg gek is en de familie van vier helemaal bovenin die altijd ruzie lijken te maken.

__________

Dit was de home tour van ons beneden appartement van 70 m2, met een tuin van 50m2 die heerlijk vol zon staat in de middag. Een fijn licht huis zonder veel spullen, donkere muren of andere gekkigheid. Gewoon lekker simpel!!

Zou jij zo met een kindje kunnen wonen?