Het was 25 september toen ik alle spullen in de auto zetten om een midweekje op vakantie te gaan, volgens manlief kon niet alles in de auto. Maar ik bewees maar eens dat dit makkelijk ging, maar hoe was dit nu eigenlijk op vakantie met een meisje van vier maanden oud?

Terwijl ons meisje in de maxi-cosi werd gezet brak er een huilpartij uit, twintig minuten duurde het terwijl wij richting de Afsluitdijk reden. Op weg naar Drenthe, waar de rust heerste en het nog echt donker was in de nacht.

 

Sinds een maand had ons meisje bedacht om herrie te gaan maken als ze in de auto werd gezet, dit bracht een beetje onrust als wij op vakantie een dagje weg gingen. Fietsen kon natuurlijk nog niet in Drenthe en zo waren wij veroordeeld tot de auto. Door de vakantie was het hele ritme natuurlijk ook opeens verdwenen en ook kreeg zij veel meer prikkels te verwerken.

Terwijl ze haar ogen uitkeek vol nieuwsgierigheid zorgde dit voor in de avond een hoop tranen en hangerigheid. Veranderde haar eetschema en zo kreeg zij de hele vakantie meer borstvoeding. Zelfs was de borst nodig om haar rustig in slaap te krijgen, de nachten waren heel kort met meerdere voedingen en mijn rug vond het baby bedje niet zo fijn. Opeens moest ik nogal bukken om haar steeds uit het bedje te halen.

Wel genoot ze net als thuis van de kookshow, elke avond kookte ik in het huisje omdat dit meer rust gaf. Zij keek gezellig mee en speelde ondertussen met haar kraakboekje, tijdens de spelletjes die manlief en ik speelde in de avond zat zij op de tafel in de wipper er bij of wiegde ik haar.

Tijdens de vakantie mocht ze voor het eerst lekker in bad met een babyfloat die om haar nekje zat, ze genoot echt heerlijk van het water. Spartelde druk met haar handen en benen en verzorgde haarzelf zo een golfslagbad. Op zulke momenten kon ik echt even puur genieten, ze was dan zo vrolijk en tevreden. Echt een waterratje. Ook zag je bij haar steeds meer herkenning naar haar papa gaan, ze was iets minder gefocust op mij en dat was misschien nog het mooiste van de hele vakantie. Zo kon ik ook gewoon eens op de bank blijven zitten als manlief haar gerust stelde in haar bedje.

Ze maakte echt sprongen in de vakantie, kon opeens goed haar hoofdje balanceren en als wij haar nu omhoog houden wil ze zo rechtop mogelijk en dat doet ze dan helemaal zelf. Ze brabbelt er op los en zo werd ik dan ook een paar keer wakker gemaakt in de nacht of ochtend. Een meisje die hele verhalen tegen haar zelf vertelde in bed. Wil het liefste alles zien en giert het af en toe uit. Maar kan per seconde ook opeens in en in boos / ontevreden zijn.

Het was fijn met ons meisje even lekker op vakantie te zijn, maar voor mij was het wel echt vermoeiend. De nachten waren kort en voor het eerst wandelde ik meer dan ik in vier maanden had gedaan. Ik was blij dat ik nog heerlijk de borst kon geven en dat maakte de uitstapjes toch makkelijker. Geen flessen en voeding die je mee moet nemen. Enkel een luier en een schoon kledingsetje voor het geval dat.

Ja ons meisje zorgt voor een hele andere soort vakantie, maar ergens vind ik deze vakanties zoveel fijner. Volgende keer gaan we weer naar een huisje lekker in de natuur. Hoop ik ook dan weer fijn te kunnen wandelen en dan zal ons meisje op onze rug kunnen ipv de buik. Want hoop ik iets fijner draagt, want de buik is best lastig met al die smalle paden in de natuur.

Maar de rust die je moet inplannen in het huisje, de familie momentjes van spelletjes spelen en muziek luisteren. De knuffel momentjes en vooral hangmomentjes die zo’n meisje veroorzaakt zijn echt genieten. Misschien was het iets te vroeg voor ons meisje om al zoveel te moeten zien, ervaren en al die prikkels. Maak ik leerde dat ik echt geen zin meer heb om in een vliegtuig te stappen om op vakantie te gaan, gewoon lekker in Nederland en België voor de eerste tijd!