Het is inmiddels meer dan twee maanden geleden dat ik de Implanon liet plaatsen. Toen ik aangaf dat ik deze liet plaatsen werd er gevraagd of ik mijn ervaring wilde delen, natuurlijk wilde ik dat en zo begon ik dit blogje. Maar mijn ervaring is helaas niet echt positief.

Voor de vaste lezer zal het bekend zijn, maar mijn lichaam werkt niet zoals een normale vrouwenlichaam hoort te doen. Daardoor moest ik met behulp van het ziekenhuis zwanger worden doormiddel van hormonen spuiten. Nu er hier een klein meisje rondhuppelt, althans rondhuppelt ze ligt nog rustig in een box. Wilde ik mijn lichaam weer tot rustig krijgen. Omdat mijn lichaam geen eiersprong veroorzaakt heb ik wel de hele tijd spotbloedingen. Dit kan één dag zijn maar ook een week of twee weken duren. Je raad het al, hier wil ik natuurlijk vanaf en met de gynaecoloog kwamen wij op de Implanon.

Achteraf niet de handigste keuzen aangezien er in de bijwerkingen staat dat je spottingen kunt krijgen en langdurend of afwisselende menstruatie. Er werd mij gezegd toen ik het voor koos dat er af en toe een spotbloeding kon plaatsvinden, maar om nu twee maanden een Implanon te hebben en daarvan één maand bloedingen te hebben in totaal. Niet echt een fijne werking.

Daarnaast loopt de weegschaal de laatste twee weken langzaam op en ik eet toch niet meer dan daarvoor. Nu met de zwangerschapskilo’s er nog aan is dit geen fijne bijwerking. Je kunt nu eenmaal aankomen en vocht vasthouden van anticonceptie… Daarnaast kun je duizeligheid of vermoeidheid ondervinden, griepachtige verschijnselen en stemmingswisselingen. Nu is het lastig om te zeggen of dit komt door de Implanon of door de naweeën van de zwangerschap.

Maar na twee maanden veel bloedingen te ondervinden was mijn grens bereikt en moest hij eruit, ook met de hoop dat de andere klachten was zouden afnemen. Ik moet wel nog zeggen dat het plaatsen van de Implanon heel gemakkelijk was, het deed geen zeer en enkel moest ik even wennen dat er een staafje in mijn arm zat. Natuurlijk jeukte het in het begin en moet je even onthouden dat je niet te hard jezelf op deze plek afdroogt, dat is zeker geen pretje. Maar in de weg zitten, lastig plaatsen enz. nee dat is het niet!

Wat ik hierna ga proberen, ik weet het nog even niet, natuurlijk ga ik overleggen met mijn huisarts die mijn probleem kent. Want juist al die spotbloedingen wil ik onder controle krijgen, maar de laatste tijd lees ik wat informatie over anticonceptie en ontdek dat bijna bij elke vorm wel staat dat een bijwerking spotbloedingen kan zijn. Geen fijne ontdekking, maar wij zullen zien wat de toekomst brengt.