Al een tijdje belande er best wel wat eten in de prullenbak, ik was niet zo goed in de juiste hoeveelheden koken en sinds ons meisje er is lijkt de inspiratie als sneeuw voor de zon verdwenen. Nu had ik mijn oog al eens op HelloFresh laten vallen toen ze net begonnen, maar honderd procent uit handen geven wat je een week eet zag ik niet zitten. Maar nu een hele tijd later mag je kiezen uit tien recepten en zo kwam het toch nog in huis.

Als eerst wil ik even laten weten dat ik zelf hiervoor heb gekozen en dat ik niet gesponsord of aangestuurd ben om dit te schrijven. Maar vorige week kreeg ik de eerste box en was ik verrast door alle recepten, wij waren toch bang niet voldoende eten te hebben en ook qua smaak waren wij wat onzeker. Inmiddels heb ik zeven gerechten gekookt en tot nu toe waren alle gerechten lekker. Nu heb ik ook geen eten weg gegooid en stond ik geen uur meer in de keuken. Helaas had ik wel een zakje rucola die niet meer goed was, na een mail te hebben verstuurd kreeg ik binnen 24 uur reactie en dat vond ik eigenlijk verbazend snel.

Als je vijf dagen vegetarisch wil eten kan dit niet, enkel vier of drie dagen. Toch koos ik voor vijf dagen en dit kan nu ook omdat wij gewoon alles eten tegenwoordig. Wanneer ik de recepten uitzoek moet je opletten of het binnen drie of vijf dagen gegeten moet worden, ook lees ik de recepten door en als ik iets niet logisch vind kies ik een ander gerecht. De afgelopen box en deze box zijn toch drie dagen vegetarisch en twee dagen vlees.

Ook staat er tijd bij hoelang je bezig bent, nu moet je wel een beetje gewend zijn om te koken om die tijden te halen. Ik timede alle tijden om eens te kijken of de tijden dan ook echt klopte. En negen van de tien keer klopte het, zelfs met ondertussen de keuken opruimen. Die enkele keer dat het niet klopte was door dat het wat langer duurde of tien minuten sneller klaar was.

Maar er is ook een nadeel! Al dat afval wat je er bij krijgt,  als ik zelf boodschappen deed lette ik op het plastic wat ik in huis haalde. Nu kan dit niet meer en zo komt er toch wel wat meer in huis. Maar van het afval dat deze box creëert is zo’n 70 procent papier en 30 procent plastic afval. Eigenlijk kun je alles recycling en nu wil ik ook nog even het groenafval zelf gaan composteren.

Tot nu toe ben ik zeker positief, ik gooi geen eten meer weg en wij eten afwisselend. Nu kun je zeggen dat het duur is 49 euro per box, maar je betaald ook een beetje gemak. Naast deze box probeer ik voor 20 euro boodschappen ernaast te doen. Dat is sojamelk, havermout, brood, beleg en een klein beetje fruit voor mij aangezien manlief dit heel goedkoop op zijn werk kan eten! Owja en groente voor onze kleine indiaan. Frisdranken enz gebruiken wij niet dus dat scheelt aanzienlijk in de portemonnee.

Ik ben benieuwd of ik over een paar weken nog positief ben, owja met het moestuin seizoen. Dan pauzeren wij gewoon een aantal boxen als wij lekker uit onze eigen tuin kunnen eten. Want ook dat kan!

Heb jij dit wel eens geprobeerd?
Zoja wat vond je er van en zo nee zou je het doen?