Terwijl ik wakker word door het gebrabbeld van mijn meisje naast mij, geniet ik van de ochtend. Ik hoor de regen tegen de ramen komen en krijg zowaar even een camping gevoel. Op de achtergrond hoor ik een vliegtuig overkomen, een nieuw geluid wat ik vroeger nooit hoorde. Terwijl ik mij omdraai naar mijn kleine meisje is manlief al naar zijn werk, de dag begint zo fijn rustig.

Op ons gemak starten wij de dag met een nieuwe luier en laat ik haar even rustig spelen met haar voeten. Terwijl ze haar tong uitsteekt en druk haar teentjes zoekt kleed ik mij aan. De regen blijft maar tikken en zo trek ik weer eens een fijne dikke trui uit de kast. Zo’n trui om je heerlijk in te verstoppen. Eenmaal opgestaan krijgt mijn meisje een flesje, ze ligt heerlijk in haar wipper te drinken terwijl ik naar mijn handwerkspullen kijk. Ik ben veranderd, ik merk dat ik veel dingen niet belangrijk vind en een paar dingen juist heel erg.

De tv blijft uit en het nieuws kan mij gestolen worden, ik kijk er eigenlijk bijna niet meer na. Net zo min als naar de tv zelf, ik luister liever naar mooie muziek via de radio. Ook ons meisje reageert heel vrolijk om muziek, ze lijkt er van te genieten. Na het eten pak ik de garens op en begin ze weer te wikkelen om de kaartjes heen, ook daarin ben ik veranderd. Vroeger had ik het geduld echt niet om dit allemaal te doen, maar nu met een luisterboek aan wikkel ik alle garens die ik de afgelopen twee jaar had moeten doen en ruim ik ze netjes op.

Ook in huis liggen er nog maar weinig handwerkspullen, een mooie mand in de kast liggen wat projecten. Twee breiprojecten, één haak project en één klein borduurproject, ik wissel niet meer zo snel van werk en geniet juist van elk kruisje die ik kan zetten. De computer staat ook steeds vaker in een hoekje uit, enkel voor deze blogjes te schrijven wordt het stof er af geblazen. Of voor de korte momentjes dat ik bij andere lees.

Ik borduur, haak of brei liever op de momenten dat ik mijn handen vrij heb, wandel elke dag wel even fijn met ons meisje door het park en door dat te doen leer ik steeds meer te genieten van de natuur en de seizoenen. Ik knuffel elke dag even met volle aandacht met de Pip de kat en als manlief thuis komt en ik het eten heb gemaakt en we neerploffen op de bank. Dan draait hij muziek en soms spelen we een bordspelletje op mijn verzoek.

Het is mooi om te zien wat een klein meisje met je doet, nu zet ik weer heerlijk een luisterboek aan en ga proberen enkele kruisjes te zetten aan mijn vosje. Hij gaat rap nu ik mij zo focus op één simpel werkje en geen honderd te gelijk zoals vroeger. Heerlijk borduren, knuffelen, muziek en luisterboeken luisteren op zo’n regenachtige dag. Terwijl Pip knorrend naast mij ligt en ons meisje heerlijk naast mij slaapt of speelt met haar lievelingsboekje.