Dat moederschap je veranderd is hier wel echt te zien, meer dan een jaar geleden probeerde ik dit voor het eerst. Ik wilde een bullet journal en ging het proberen. Het resultaat was niet goed genoeg en al snel belande hij in de kast. Tekenen lukte mij niet, ik was niet tevreden en het werkte niet. Nu vandaag begon ik opnieuw en het lukt. Zelfs de perfectionist in mij is tevreden, al ziet zij natuurlijk nog steeds wel puntjes.

Ik besloot heerlijk te beginnen op eerste november dag, de maand voor de feestdagen. Zo maakte ik een voorblad met herfst kleuren, blaasjes en besjes. Natuurlijk kwam er daarna een maandoverzicht, want wat is een agenda zonder maandoverzicht? Hierin verwerkte ik natuurlijk ook de herfst door blaadjes en het idee dat de wind blaast over het blad.

Ik plaatste een hoekje met deze maand en natuurlijk kwam er een quote tevoorschijn. Vroeger kreeg ik altijd heksen van mijn ouders, er hing een heks voor het raam op mijn slaapkamer. Er lag een boek “Wicca” op mijn bureau en zo paste deze quote wel heel erg goed op de eerste pagina.

Daarna maakte ik natuurlijk een weekoverzicht, terwijl ik bij de eerste poging geen idee had hoe ik deze wilde maken vloog het deze keer zo op het papier. Volgende week word een weekje van de verjaardagen zoals je ziet, gaat ons meisje voor het eerst een ochtendje naar mijn schoonouders en bind ik de schaatsen onder. Het is leuk om om op deze manier straks alles terug te kunnen kijken, wat deden wij en wat deed ik hier op de blog.

Maar bij een maand en weekoverzicht bleef het niet, ik maakte een boekenplank met allemaal boeken die in mijn kast staan en dus graag wil lezen. Ik moet ze enkel nog even opschrijven en wanneer ik ze dan heb gelezen kleur ik ze in. Natuurlijk tekende ik twee cactussen en één hangplant in de boekenkast, het zou zonder een leuk plantje een hele saaie boekenplank zijn.

Tot nu toe ben ik creatief genoeg bezig geweest, het is een heerlijk tijds verdrijf. Ook maakte ik nog een mood tracker om zo te kijken hoe ik mij in de maand voelde. Je kleurt een vakje in met een kleur die staat voor een emotie. Ik ben nu al stiekem bezig met december en wil nog een Weight tracker maken. Maar dit is voor januari met een haalbaar doel waar ik een heel jaar over mag doen. Om zo een stokje achter de deur te hebben om de zwangerschapskilo’s rustig aan te verliezen.

Een leuke manier om je agenda bij te houden op een heerlijk creatieve manier, grappig dat het nu meer dan een jaar later wel bij mij past. Dat er wel tekeningen, indelingen uit mijn pen komen rollen.

Heb jij een bullet journal?