Terwijl sinterklaas nog moet beginnen besloot ik de kerstsok er maar eens bij te pakken. Nu er een klein meisje is in huis, is het natuurlijk extra leuk om deze af te maken en haar naam te borduren. Enige probleem… Wij doen geen cadeautjes met kerst, dus wat er in de sok moet dat is nog even de vraag. Het is al weer lang geleden dat ik aan deze borduurde en ik weet nog hoe lastig deze patronen zijn.

Je hebt met verschillende aantal draden te maken, halve en hele kruisjes en nog eens gemengde kleuren. Daarnaast moet je ook met gouddraad werken en je ziet bij de strik hoe dit word. Ik vind het persoonlijk niet zo’n mooie strik geworden, misschien haal ik hem nog wel uit en maak ik hem zonder goud draad.

Ow vergeet het vervelende kleine patroon niet, het is priegelig en met allemaal verschillende kleuren. Dan heb je ook nog eens alle stiksteekjes die er op vermeld staan en dit zijn er veel. Het is dus weer even wennen, maar als ik de mand zo zie en het vogeltje word ik er wel heel blij van. Genoeg reden om lekker verder te borduren!

Genoeg reden om hem proberen af te maken voor kerst, of dit gaat lukken? Wij zullen zien, borduren met een klein meisje in huis is nu eenmaal wat meer passen en meten.