Terwijl ik ons meisje rustig aankleed kijk ik even naar haar kledingkast, bijna alles is nieuw en opeens vind ik het zonde. Zonde van de centjes al die dure nieuwe kleding, ze kan het immers maar een paar keer aan. Daarnaast staat de helft gewoon niet, ze is zo slank en lang. Niet echt een baby baby en zo is negen van de tien pakjes veel te breed of te kort.

Terwijl hier de voorraad kleding dat niet meer past opstapelt, besefte ik eigenlijk dat het allemaal gek is. Waarom koop je echt alles nu nieuw als je negenennegentig procent zeker weet dat er niet nog een kindje komt. Ook wil ik langzaam toch wel van die kledingvoorraad af wat ze niet past, we hebben immers nu ook weer niet zo’n grote berging en zo belande ik op Cazou. Ik maakte natuurlijk ook mijn eigen pagina aan waar je de kleding van onze madam voor een habbekrats kan kopen.

Een kast vol nieuwe kleding, is dat niet gek?

Eigenlijk vond ik het wel een klein beetje gek van mezelf, waarom koop ik voor ons meisje zoveel kleding nieuw? Wil ik wel dat ze met hout speelgoed speelt en dat ze straks lekkere gezonde hapjes krijgt. Proberen wij hier toch wel milieubewust te leven en ondertussen koop ik veel nieuwe kleren. Kleding die ik voor wat goedkoper wil kopen zijn niet zo milieu en mens vriendelijk gemaakt en toch wil ik bewust zijn…

Milieu bewust willen zijn maar ondertussen.

Je begrijpt het al, het ging knagen en zo besloot ik om alle kleding die zij nu nog nodig heeft tweedehands te kopen of te krijgen voor haar verjaardag of andere feestdagen. Zolang kleding nog niet uitmaakt leek mij het een heel leuk doel, nu moet ik wel bekennen dat rompers en schoenen hier niet onder vallen. Een kind heeft immers goed ondergoed nodig en goede schoenen heb ik altijd geleerd.

Ik zal mijn smaak soms wat moeten verruimen, weer af en toe richting de kringloop mogen fietsen. Alle kleertjes van onze kleine indiaan op mijn pagina zetten om ze te verkopen. Weggooien vind ik toch wel zonde en een klein centje er aan overhouden is met een kind wel fijn. Ik vind het een leuk doel en ben benieuwd of het gaat lukken, want mijn meisje kan niet zolang doen met kleding als ik…

Koop jij altijd alles nieuw of
zoek je toch kleertjes tweedehands?