Ons meisje is een half jaar en dat betekend dat ik al weer een lange tijd aan het solliciteren ben. Vele websites loop ik door, opzoek naar die ene vacature die mij wil laten solliciteren. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels een kei ben geworden in het schrijven van brieven en nog meer van de gesprekken die er op volgen.

Er is mij altijd voorgespiegeld dat er meer dan genoeg werk is in de levensmiddelenbranche en dan helemaal voor kwaliteitsdienstmedewerkers. Wat ze er nooit hebben bijverteld dat deze functies allemaal veertig uur zijn of tweeëndertig. Iets wat ik natuurlijk nu niet wil met ons kleine meisje in huis, haar vier a vijf dagen naar een gastouder brengen… Waarom heb ik dan een kind gewild?

Van de levensmiddelen hupste ik naar de farmaceutische industrie en zelfs solliciteerde ik bij een bioscoop als baliemedewerker. Maar helaas bleef het bij proberen en zo kon ik wel al een half jaar echt puur genieten van ons meisje. Maar mijn spaarrekening loopt leeg, ik wil de volgende stap graag maken en naar een ander huis kunnen kijken. Wil een vast stekkie en een ritme in mijn leven.

Zo gaf ik mij op om maar productiewerk te gaan doen, eerst bij een bedrijf die mij aansprak. Maar ik moest flexibel zijn, zou een week van te voren krijgen te horen of ik mocht werken en hoeveel dagen. Een gastouder zoeken is dan echt een probleem en zo besloot ik dan toch maar bij een ander bedrijf te proberen. Ik schreef mij in en gaf de drie dagen op dat ik graag wilde werken. Kon zelfs aangeven dat ik in de dag wilde werken en nu is het rustig afwachten of ik binnen nu en een week aan het werk mag.

Van een kwaliteitsdienstmedewerker a coördinator naar een productiemedewerker, het zal wennen worden om opeens aan de andere kant te staan van de lijn. Om opeens als moeder onder aan de ladder te staan in de keten. Maar ik vind dit prima! Het geeft mij rust en de mogelijkheid om verder te gaan. Het geeft de mogelijkheid om vele uren bij mijn meisje te zijn en toch een zakcentje te hebben. Nu afwachten of ik er kan gaan werken en hoe ons meisje het gaat vinden bij de gastouder.