Terwijl de regen tegen de ramen slaat denk ik even terug aan het moestuin seizoen. Dit jaar was natuurlijk echt hopeloos en hoe mijn tuin er nu uit ziet is nog erger eigenlijk. Er zijn dan ook al een paar telefoontjes geweest van de controle, maar ergens snap ik toch niet dat men nu nog zo hamert op een hele nette mooie tuin. Terwijl het herfst is, de grond zo nat is dat je weg sopt en er geen echt plezier meer te beleven is in de tuin.

Een tijdje geleden deelde ik deze planning, ik was enthousiast en zou dit jaar en aankomend jaar bakken bouwen op de tuin. Na een mooie start van drie bakken is het eigenlijk even gestopt. Althans twee bakken moeten nog naar de tuin! Graag bouwde ik verder, maar het is een beste investering. Dat is even niet haalbaar en wij hebben wel wat andere prioriteiten zoals straks een ander huisje vinden.

Maar omdat ik aankomend seizoen wel meer op de tuin wil zijn, de tuin beter wil bijhouden en vooral meer lekkers van de tuin wil halen besloot ik een nieuw schema te maken. Nu is het seizoen nog mega ver weg, moeten we eerst een hopelijk koude winter door. Toch besloot ik jullie deze planning te delen. Oh wat hoop ik dat het aankomend seizoen beter gaat.

Klik op de foto voor hem te vergroten.

Ik deelde de tuin in vier vakken, om zo per vak alles bij te kunnen houden. Er zullen wat netten moeten worden aangeschaft omdat ik kolen wil kweken, maar ook vooral voor de mais! Dit jaar aten de vogels echt bijna alle mais op en dat is zonde. Want verse mais uit de tuin is zoveel lekkerder dan uit de winkel.

Er zal van alles op de tuin staan, of dit allemaal lukt dat gaan wij maar eens goed bijhouden. Want niet alles groeit even goed op de grond hier in het hoge noorden bij de zee. Een andere planning dus, niet allemaal bakken helaas. Dus wij zullen nog een jaar veel aan het schoffelen moeten, helaas maar dat maakt het tuinen niet minder plezierig. Nu gaan we maar eens als het droog is wat meer naar de tuin, laten we het maar eens netjes maken. Als het droog is!