Ik kwam het al op verschillende blogs tegen, zo’n lijstje met ik ben zo’n moeder die… Het leek mij leuk om dit ook eens nu in te vullen en misschien later nog eens als ons meisje ouder is.  Want je neemt natuurlijk jezelf van alles voor als je zwanger bent, maar wat voor moeder ben ik nu eigenlijk echt? Wat voor dingen doe ik nu eigenlijk wel en wat juist niet.

 • …het heerlijk vind als haar meisje vanaf vijf uur naast haar in bed ligt, lekker warm tegen elkaar aan. Het maakt manlief ook meteen een stuk vrolijker bij het opstaan.
 • …na het gesprek bij de gastouder een slapend meisje in haar draagzak heeft en wel lekker naar huis wandelt zodat ze lekker kan blijven slapen. Dit terwijl manlief met de auto naar huis rijd en ik een half uur aan het lopen ben.
 • …geen potjes zou doen, maar omdat ze nu maar twee a drie happen eet het te veel gedoe vind en de biologische potjes van de winkel haalt.
 • …probeert geen herkenbare foto’s te delen op sociaal media, nu vind ik dat lastig omdat je als moeder nu eenmaal trots bent. Je vind dat ze zo schattig lacht en echt soms heb ik gewoon zulke leuke foto’s. Maar nee vriendlief wil dit niet en dat respecteer ik en zo komt er heel af en toe even een fotootje langs waar je haar op ziet. Maar is 90 procent wel onherkenbaar.
 • …geen weggooi luiers zou gebruiken, maar nu ons meisje eczeem heeft geen keuze had en het achteraf stiekem ook wel een beetje makkelijk vind. Vooral omdat manlief nu ook als ik het vraag de luier wel verschoont.
 • …soms een poepluier probeert te negeren, iets wat natuurlijk niet kan. Dit komt vooral omdat het geen gewone luiers zijn maar grote volle glibberige stinkbommen of wel mosterdluiers… (sorry als je nog moest eten)
 • …het soms heel chagrijnig is als het meisje weer wakker is en ik net slaap. Dit gaat natuurlijk om de nacht voedingen, maar gelukkig vind ik dit negen van de tien keer niet zo erg.
 • …boos kan worden als er iemand naast mij rookt als ik mijn dochter bij mijn heb of überhaupt rookt waar kinderen zijn… Sorry hoor maar ik kan daar zo slecht tegen, dat jezelf zo stom bent om te roken met alle gevolgen dat is één ding. Roken bij een kind van jou of iemand anders en daardoor het kind ziek maakt dat is echt niet acceptabel.
 • …het heel vervelend vind als iedereen de hele tijd je verteld wat je moet doen. Geen tip maar het je bijna opdraagt, nee ik kan daar niet goed tegen. Vooral omdat ik in heel veel dingen toch best wel anders denk dan de meeste ouders.
 • …een hekel heeft aan het hele idee van Sinterklaas en de bijbehorende langlopende discussie. Ergens vind ik het zo’n gek idee om je kind in een verhaal te doen laten geloven. Je liegt eigenlijk tegen je kind en als ze dan ouder is weer zegt dat het niet waar is. Ondertussen leer je je kind niet te liegen, iets wat jij eigenlijk net jaren hebt gedaan. Je snapt het al, ik vind het lastig. Vooral omdat vriendlief en ik er anders in staan, maar beide hebben we wel een hekel aan het hele fenomeen bergen cadeautjes enz.
 • …die verdrietig kan worden van schreeuwende ouders tegen elkaar terwijl de kinderen er bij zijn. Natuurlijk ouders zijn ook maar mensen, maar toen ik vorige week een stel zag lopen. Man met kinderwagen en vrouw met twee kinderen aan de hand en elkaar zo hard uitscholden, schreeuwde en elkaar zo als grofvuil behandelde. Dan denk ik soms, stop er dan mee, want dit is ook niet goed.

Dit was mijn eerste blogje, misschien komt er nog wel een keer tussendoor een nieuwe lijst. Het zijn natuurlijk lijstjes die door de tijd heen alleen maar aangevuld kunnen worden.

Wat zou jij op zo’n lijstje zetten?