Sinds dat wij zo’n box hebben die ons weekmenu komt verzorgen kook ik eigenlijk niet meer, ook het veganistische eten is naar de achtergrond geraakt. Maar dit soort eten is wel juist zo lekker en je voelt je na het eten goed. Je zit niet met zo’n pijnlijke buik op de bank, stuitert niet opeens rond omdat je te veel suiker binnen hebt gekregen of kan opeens wel slapen. Nee eigenlijk is het gewoon heel lekker eten en soms denk ik dat wij het maar de box moeten opzeggen en weer lekker zelf moeten koken.

Of dit gebeurt, nog even niet. Eerst moet ik maar in het ritme komen van werken, dochter weg brengen naar de gastouder en het huishouden. Maar toen mijn schoonzus en zwager kwamen was het een mooi moment om weer eens heerlijk te koken, zo maakte ik deze taart als toetje! Een echte Vegan taart en echt winters.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 240 g gezouten cashewnoten
  • 150 g dadels, ontpit
  • 4 eetlepels cacaopoeder, ongezoet
  • 8 g vanillepoeder
  • scheutje water ( voor de binding)

Voor de mousse

  • 2 rijpe avocado’s, ontpit
  • 80 g cacaopoeder, ongezoet
  • 210 ml amandelmelk
  • 110 ml ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 8 g vanillepoeder
  • 3 handen vol bramen, blauwe bessen en frambozen

Bereiding

De bodem

  1. Voeg de noten in een keukenmachine met S-vorming mes en mix ze tot een grof meel.
  2. Voeg de ontpitte dadels toe en mix ze in fijne stukjes.
  3. Voeg de cacaopoeder, vanillepoeder en water toe. Mix het tot een deeg, dit is klaar als er een bol is gevormd.
  4. Bedek een springvorm (20 cm) van de onderkant met bakpapier en smeer de zijkanten in met kokosolie.
  5. Bedek de bodem van de springvorm met het deeg en maak ook een deel van de rand. Druk goed aan.
  6. Plaats de vorm in de diepvries terwijl je de vulling gaat maken.

De vulling

  1. Verwarm de kokosolie op een laag vuurtje tot ze vloeibaar wordt.
  2. Doe de gesmolten kokosolie in de blender samen met de avocado’s, cacaopoeder, amandelmelk, ahornsiroop en vanillepoeder.
  3. Mix tot een romige chocolademousse.
  4. Haal de springvorm uit de vriezer en bedek de kort met de chocolademousse.
  5. Verdeel het fruit over de taart en plaatst nog 15 minuten in de vriezer om af te koelen.

Bon appetit

 

Oorspronkelijk recept komt uit Easy Vegan met Julie
Maar is een vleugje aangepast.