Ja ik kookte met veel plezier uit de Hellofresh box, het eten was lekker. Maar er zit ook een keerzijde aan en daardoor haak ik nu toch af van de box. Eigenlijk waren de eerste punten nog niet zo erg om meteen te stoppen. Maar nu ik weer werken besloot ik toch om te stoppen, want de box zorgde er helaas niet voor dat het makkelijker is. Neen in tegendeel, welke punten er voor zorgde dat wij stopte met HelloFresh, ik vertel het je vandaag!

 • Bezorging
  Zoals ik al zij was de bezorging een punt, normaal liet ik de box op maandag bezorgen. Dit kon tussen 16:30 – 19:00, maar nu met het werk ben ik om 17:00 pas thuis en op de maandag nog later omdat ons meisje opgehaald moet worden. De maandag viel daardoor af en zo kwam de dinsdag in beeld. Maar dan zou de box tussen 18:00 en 20:30 worden bezorgd. Meestal komt het eten toch niet om 18:00 eerder om 20:30 en dat is veel te laat als je er nog van wilt eten!
 • Meerdere slechte producten
  Ik heb meerdere keren gehad dat de kruiden niet meer goed waren, dit al op dag twee wanneer er nog drie dagen te gaan was. Ook heb ik een paar ik salade gehad dat echt bedorven was, de smet zat er in en zo kon ik het weggooien. Nu begrijp ik wel dat salade voor vijf dagen lastig goed te houden is en ook kruiden. Maar zeg dan niet dat je het zolang kan bewaren.
 • Veel afval
  Door dat alles in aparte pakjes, zakjes en doosjes zit heb je echt veel afval. Nu was al dit apart verpakte eten super makkelijker, maar al die volle vuilniszakken knaagde toch wel heel erg.
 • Kosten
  Nu is het natuurlijk niet heel goedkoop zo’n box, voor vijf dagen was ik 49 euro kwijt. Toen ging ik naar de vier dagen en was nog altijd 45 euro kwijt. Te duur als je het mij vraagt en zo besloot ik weer zelf boodschappen te gaan halen!

Nee ik stop dus niet zomaar, de producten en bezorging was eigenlijk wel de hoofdreden. Maar ook de prijs hielp zeker mee, nu ik werk doe waarvoor je niet echt geweldig voor betaald krijgt moet je iets bewuster met je geld omgaan. Dan is 45 euro voor 4 dagen avond eten toch best wel duur en dan te bedenken dat het geeneens biologisch is. Nu zullen de boodschappen weer in de avond één keer in de week moeten worden gedaan, misschien ga ik wel weer naar de biologische winkel en wie weet waar ons voedingsavontuur ons nu heen gaat brengen.

HelloFresh blijft zeker gewoon weer buiten de deur en hopelijk kunnen we in de zomer en herfst gewoon volledig van de volkstuin eten!

Ps. Die komkommer rolletjes komen uit het boek Easy Vegan met Julie