Terwijl ik lachend de opa beantwoord over ons meisje, moet ik vertellen dat ze al weer zeven maanden is. Wanneer ik op straat zit te wachten op iets, zij haar mutsje en jasje aan heeft en met die grote ogen in de kinderwagen zit. Dan worden wij heel erg vaak aangesproken, niet enkel door moeders of oma’s. Nee ook door opa’s zoals gisteren. Vandaag dus maar eens een blogje schrijven over haar zeven maanden alweer, zelfs eens met een herkenbare foto! Het grappige is als je haar baby foto’s naast vriendlief zijn baby’s foto’s houd is het twee druppels water.

Maar ze is al weer zeven maanden, de afgelopen maand is er wel veel veranderd in ons leven en haar leven. Tegenwoordig gaat ze twee dagen in de week naar de gastouder en een keer in de week naar opa en oma.  Krijgt ze steeds meet hapjes groente en weet ze steeds meer wat ze zelf wil. Heeft ze heel hard haar gewone ritme nodig op de dagen dat ze thuis is en als ze dat niet krijgt bij anderen kan ze heel veel huilen en nog meer huilen. Logisch, Rust, Regelmaat en Reinheid zijn belangrijk als je een vrolijk kindje wil houden.

Ze heeft zelf haar ritme van slapen weer wat aangepast, slaapt vanaf 12:00 tot 15:00 en ligt de laatste dagen al rond 18:00 in bed. In de ochtend slaapt ze trouwens meestal ook nog even als wij thuis zijn, dan om 10:00 tot 11:00. In de nachten komt ze nog altijd en de laatste dagen komt ze of vier keer of maar twee keer. Het wisselt of ze bij mij thuis was of bij de gastouder / opa en oma. Ze eten namelijk nog altijd het beste thuis en bij de andere drinkt ze de helft minder.

Ze begint steeds meer haar handjes goed te kunnen gebruiken, vind het leuk om labels en met een speen te spelen. Maar de speen blijft nog altijd enkel om te spelen. Ze sabbelt uren op haar handen of op haar voeten als wij haar geen sokjes aan doen. Qua kleding is ze een klein beetje heel lastig, want de lente van haar broekjes moeten 74 zijn maar die zitten te ruim bij haar buik. Net als maatje 68 bij haar armen goed zijn, maar haar rompje weer te kort.

Je raad het al, op dit moment heb ik eigenlijk niks om aan haar bovenlijfje aan te trekken. Dus haar kleding rouleert momenteel van drie a vier pakjes, maar iets nieuws kopen voor haar was ik niet van plan. Nog even en ze zit toch echt in de 74, dus af en toe maar een te grote trui of jurkje aan.

Tegenwoordig heb ik ook een traphekje in huis, al hangt hij nog niet omdat ons meisje nog niet omrolt of kruipt of überhaupt de moeite doet om vooruit te komen. Ze wordt alleen heel erg boos als ze op haar buik ligt en wil graag lekker rechtop zitten. De kinderstoel is dan ook wel de beste uitvinding of tussen het voedingskussen op de bank. Stiekem ben ik ook wel blij dat ze lekker rustig aan doet en dat ik niet achter haar aan nog hoef te rennen.

Ze gaat dus goed, is eigenlijk nog altijd wel een makkelijke baby als je haar niet langer dan drie minuten op haar buik legt. Ze neemt heerlijk haar tijd om hapjes te leren eten of vooruit te komen. Alles op haar eigen tempo en ik vind dat een fijn iets. Nu even niet knipperen want anders is we al weer 8 maanden, het gaat toch wel veel te snel!