Wouw het is echt bijna 2018 en ik heb nu iets meer dan een jaar deze blog, een jaar blogjes schrijven en foto’s maken. Een jaar vol veranderingen en onderzoeken wat ik wilde delen. Een jaar lang lieve lezers die de blogjes ook echt bekeken, er op reageerden en zelfs soms een hartje gaven.

Het was een jaar waarover ik schreef over de zwangerschap, over de volkstuin en later over het moederschap. Over ons leven minimaliseren en versoberen, over de struggle met eten en het werkzoeken. Maar welke blogjes bleven jullie het meeste bij? Wat werd het meest gelezen? Ik maakte vandaag een lijstje en wat zag ik daar tot mijn verbazing. Het is bijna enkel maar mommy stuff.

 1. Welkom kleine indiaan
  Het blogje waar ik schreef over dat ons meisje was geboren. Onze kleine indiaan of madam werd ze ook wel genoemd en vandaag nog altijd.
 2. Kapsalon gezond
  Het verbaast me toch dat deze op de lijst staat, al blijft dit gerecht wel echt de top!
 3. Het bevallingsverhaal
  Elke blogger die een kindje heeft wel een bevallingsverhaal geschreven, ik ook en dat die toch maar op nummer drie staat was een verassing.
 4. 29 weken zwanger en ziekenhuisopnamen
  Tijdens de zwangerschap werd ik opgenomen en hier schreef ik natuurlijk ook over!
 5. werk zoeken en discriminatie
  Opeens werd ik ontslagen, maar toen probeerde ik weer aan het werk te komen. Dat ging verre van makkelijk en natuurlijk schreef ik hier ook over.
 6. de kraamweek
  Na een bevalling is er natuurlijk een kraamweek, ik had verwacht dat deze wel op twee of drie zou staan! De eerste week als moeder, wat was het een mooie tijd!
 7. wel of niet de pil | hormonen
  Na de zwangerschap ging ik opzoek naar de beste anticonceptie, hier schreef ik natuurlijk ook openlijk over.
 8. waarom moeten wij toch
  Tja, dit was stiekem eigenlijk wel een klaag blogje tegen babyshowers enz… Soms moet dat ook gewoon even he!
 9. Het wordt een
  De aankondiging dat wij een meisje zouden krijgen, wat was ik verrast.
 10. 34 weken zwanger
  En nog een blogje over de zwangerschap.

Dit waren dus mijn best gelezen top 10,
wat werd er bij jou het beste gelezen?