Het is vroeg wanneer onze laatste dag van het jaar begint, het is gewoon nog maar enkele uren tot wij 2018 moeten gaan zeggen. Iets waar ik in het begin altijd wel erg veel moeite mee heb. Maar het is dan bijna 2018 en ondanks ik nooit goede voornemens verzin, heb ik dit jaar wel een paar doelen. Ik heb geen voornemens dat ik vrolijker, gelukkiger, minder tv kijken enz. Nee die kun je het hele jaar door maken en deze doelen eigenlijk ook wel een beetje.

De doelen voor 2018 qua handwerken betreft kon je hier al lezen. Maar vandaag deel ik eigenlijk onze / mijn grotere doelen voor het hele jaar.

Ander werk vinden

Ik werk natuurlijk nog niet zolang, maar om nu dit werk te blijven doen wat ik doe… Nee dat zie ik toch echt niet zitten, ik ben niet voor niets naar school geweest. Om opeens aan de lopende band te staan, zakjes in kratten te doen of salade in een bakje. Door dat ik brutaal was en gewoon naar de leidinggevende ben gelopen heb ik nu wel een vast rooster. Word ik niet meer zomaar afgebeld en sta ik op een vaste afdeling. Nadeel, ik moet elke vier weken één week in de avond werken. Maar in 2018 hoop ik toch een andere baan te vinden, ergens hoop ik vooral dat de sollicitatie die ik nu heb verstuurd de juiste gaat zijn.

Verhuizen

Op dit moment wonen wij nog met plezier in ons appartement met één slaapkamer. Maar ik hoop in 2018 toch een ander plekje te hebben gevonden. Een huisje waar ons meisje een eigen kamer heeft.

Een gezond bmi behalen

Ik  schreef hier al eens over, maar de afgelopen maanden is mijn lichaam heerlijk van de rel geweest. Ik gebruik nog al weer een tijdje geen pil of andere hormonen en mijn lichaam begint nu langzaam wat rustiger te worden. De kilo’s die ik opeens aankwam zijn er weer af en zo ben ik weer op mijn start gewicht. Dus mijn doel om over een jaar een gezond bmi te halen gaat weer verder.

Blijven schrijven op Kostelijk Leven

De laatste jaren was ik niet heel stabiel qua bloggen, ik verhuisde en wilde van alles. Nu is mijn doel gewoon lekker hier te blijven schrijven over ons leven. Gewoon simpel onze weg van ouderschap, moestuin leven en het vergroenen.

Een jaar van groente uit eigen tuin!

De afgelopen jaren moestuinen ging er wel iets mis, ik hoop dit jaar gewoon lekker een vol seizoen te genieten van de tuin. Wat meer te oogsten en in de zomer en herfst van de tuin te kunnen eten. Weer het wecken van de geoogste groente en zelfgemaakte soepen op te pakken.

De gewoonte van groen en zelf maken onder de knie krijgen

Als laatste misschien wel de grootste, het is een doel en ik hoop dat ik het kan verwezenlijken. Maar ik wil gewoon heel graag de gewoonte hebben om amper plastic in huis te halen en groot en deels alles lekker zelf te maken. Zo goed als geen vlees of vis in huis te hebben, maar 100 procent vegetarisch worden wij niet meer! Van koekjes bakken, af en toe brood en geen soep uit blik meer.

____

Dit zijn mijn doelen, sommige een beetje groot en andere zijn wel een beetje nodig zoals verhuizen en ander werk vinden. Ander werk vraag je je misschien af, ja het werk is natuurlijk gewoon zwaar en mijn rug vind het niet leuk. Plus als je 4 a 5 euro per uur minder verdient als je normaal verdiende dan is het wel een beetje nodig. Dus genoeg doelen en wie weet hoe ik er volgend jaar bij zit als ik de doelen nog eens doorneem.

Op naar 2018, jij een heel fijn mooi jaar gewenst!
En natuurlijk de vraag, heb jij nog doelen voor 2018?