Het was sinterklaas toen wij van mijn oma en opa opeens een paar cadeautjes kregen, waaronder deze leuke kip auto. Zo ontdekte ik ook het merk Plan toys, iets waarvan ik nog nooit had gehoord, althans ik had wel bijna keer iets gekocht voor een ander kindje van dit merk. Niet wetend dat het een merk is dat beter bij ons paste dan je op het oog zou denken. Inmiddels heb ik wel een klein verlanglijstje voor ons meisje qua speelgoed en ondanks dat deze auto voor +12 maanden is, speelt ons meisje er nu al soms mee.

Het merk Plan Toys maakt speelgoed van gifvrije natuurlijke materialen zoals biologisch rubberboomhout en met zo minimaal mogelijk impact op het milieu. Daarnaast word er niet-formaldehyde lijmen, recyclebare verpakkingen en op water gebaseerde verf gebruikt. Hierdoor zijn de producten gekenmerkt als “groene producten.” Alle producten worden door het bedrijf zelf gemaakt en niks word uitbesteed, zo houden ze de controle over de gebruikte producten en methode van productie.

Je zult ook geen batterijen nodig hebben voor hun speelgoed en je hebt echt van alles. Hierdoor heb ik dus eigenlijk ook wel een verlanglijstje en die wil ik natuurlijk even delen!

Niet alles is natuurlijk voor nu, de drie onderste zijn voor wanneer ze 3+ is. Ik kon eerlijk gezegd nog wel veel meer op het lijstje zetten, maar hey ik ga het toch niet allemaal kopen en ik zal niet ontkennen dat het merk niet echt goedkoop is. Helaas zijn groene producten nog altijd een stukje duurder dan de gewone plastic speelgoed.

Mocht je nog niet bekend zijn met het merk hoop ik dat ik je interesse nu een beetje heb gewekt. Want als iedereen bewuster speelgoed koopt voor de kinderen zal de norm voor het speelgoed ook langzaam veranderen. Wat ooit ervoor zal zorgen dat hout, milieuvriendelijk en kindvriendelijk speelgoed normaal is.

ps. dit blogje is niet gesponsord, ik vind het gewoon belangrijk dat de duurzame merken ook wat meer worden uitgelicht.

Heb jij wel eens van dit merk gehoord?
Zo ja, zou je het kopen?