Terwijl ik aan een kopje zelfgemaakte pastinaak soep zit als lunch, even moet denken aan de balletlessen waar ik pastinaak toch wel een soort bijnaam was geworden voor mij door de balletlerares. Had ik vandaag de eerste metingen gedaan voor 2018, dit jaar wil ik toch rustig wat slanker worden. Nee niet overdreven, maar gewoon een gezond bmi en buikomvang.

Terwijl ik een leuke foto probeerde te maken mislukte alles eigenlijk, voelde ik me ronder dan ooit even en zo maakte ik deze foto. Stiekem hou ik mijn buik ook nog eens een beetje erg in hoor. Maar goed hoe gaat het afvallen en hardlopen nu? Nou hardlopen staat echt op nul, nu dat ik in productie werk heb ik echt de energie niet om ook nog eens te gaan hardlopen. Dat komt doordat productiewerk heel veel lopen en tillen inhoud, wanneer je een dag gewerkt hebt dan ben je eigenlijk al bij de sportschool geweest. Daarbij komt natuurlijk nog dat ik geen nacht kan doorslapen, niet erg maar dan heb je gewoon even minder energie.

En het afvallen? Nou ik was opeens een paar maanden geleden drie a vier kilo aangekomen, dit kwam denk ik doordat ik opeens geen borstvoeding meer gaf en ook geen pil meer slikte. De hormonen gierde het natuurlijk nog even uit in mijn lichaam en daar horen de nodige schommelingen bij. Maar ik kan nu zeggen dat ik weer op startgewicht ben, mijn buikomvang met een cm is geslonken en mijn bovenbenen met een halve cm. Mijn armen zijn nog even het zelfde gebleven, niet erg maar ik hoop wel dat die iets meer gespierd word en minder breed zoals nu. Dat moet lukken met het werk wat ik nu doe en straks de moestuin die er weer aankomt!

Ik ben dus tevreden met het resultaat en zal 1 keer in de maand mijn lichaam in cm opmeten, want ik besef heel goed dat cm soms meer zeggen dan kilo’s en als ik nu enkel naar de weegschaal had gekeken was ik nu teleurgesteld. Dus meten is weten.

Op naar februari.