Het is maandag en gisteren haalde ik even alleen de weekboodschappen, met zo’n week dat je moet werken en in de avond alleen bent wil je niet ook nog eens boodschappen moeten doen. Plus ik vandaag om 6 uur moest beginnen tot vier uur. Maar deze week zou ik weer een weekje vegan doen/eten of hoe je het ook moet verwoorden, na ik al twee weken echt heel veel buikpijn heb gehad tot steken toe was het wel weer even tijd.

Ergens roept er ook al tijden een stemmetje dat ik geen zuivel en vlees zou moeten eten, maar mezelf honderd procent een verbod op leggen… Tja daar heb ik nu eenmaal geen zin in, maar langzaam veranderde de keuken hier toch weel naar gezondere gerechten vol met linzen, bonen, noten, zaden en vooral heel veel groente.

Dus ik ga weer een weekje vegan eten, wat dit in houd voor manlief? Hij krijgt in de avond eten voorgezet zonder dierlijke producten, overdag kan hij alles eten wat hij wil en er zijn ook gewoon vleeswaren voor op zijn brood in huis. Maar voor mij betekend het een weekje geen dierlijke producten nuttigen en wat eet ik dan? Hier een weekmenu mocht je benieuwd zijn.

 • Maandag
  Op maandag eten wij nooit thuis, dan bepalen mijn schoonouders wat de pot schaft.
 • Dinsdag
  Sweet and Smokey lentils, of wel rode linzen, tomaat, knoflook en bulgurt
 • Woensdag
  Gnocchi met walnoten, witlof en basilicum
 • Donderdag
  Aziatische maaltijdsalade van rode biet, avocado, bloemkoolrijst, tofu en sesamzaad
 • Vrijdag
  Quinoa met granaatappelpitjes, tuinkers, gegrilde paprika, walnoten en avocado
 • Zaterdag
  Hartige taart van filodeeg met tomaat, ui en zoette aardappel
 • Zondag
  Romige wortelsoep

Maar wat eet ik dan op het werk en bij het ontbijt? Naar mijn werk gaan gewoon altijd vier boterhammetjes mee en een stukje fruit. Met pindakaas, Muhammara (pittige paprikasalade met walnoten en granaatappelpitjes.) Thuis eet ik crackers zoals boven op de foto, pindakaas met banaan of Muhammara met komkommer. Daarbij ook weer een stukje fruit of een smoothie. Mijn ontbijt bestaat eigenlijk altijd uit ongezoete sojamelk en havermout… Super saai maar ik heb zo’n warme start altijd wel nodig.

Deze week ga ik ook echt alles wat ik eet of drink eens in de eetmeter zetten om zo volgende week te kunnen delen of vitamines, eiwitten of andere voedingstoffen te kort heb binnen gekregen. Of met mijn weekje vegan gewoon alles heb binnen gekregen wat een mens nodig heeft. Ik vind het wel een leuke uitdaging, al wordt het wel even een hoop afwegen…

Eet jij wel eens vegan, of zou je dat wel eens willen doen maar lijkt het je te lastig?