Wat was het heerlijk, de zon die scheen en de lucht die zo blauw was! Een mooie dag voor de moestuin en daar ging ik dan met veel plezier naar toe om wat werk te verrichten. Ik had het idee dat de tuin al weer vol zou staan met onkruid, maar gelukkig was het nog altijd netjes en helaas ook een klein beetje prutterig.

Maar ik begon een stukje grond lekker los te maken voor de uien, ik wilde de eerste soort planten en later deze maand de tweede. Dit omdat de tweede soort gevoelliger is en daarom is wachten wel even nodig.

De afgelopen twee jaar gebruikte is eigenlijk enkel een bamboestok waarmee ik een geultje maakte of een schep. Maar een lijntje om de plantjes op een rijtje te planten had ik nog nooit gebruikt. Ook deed ik alles op gevoel uitplanten en nooit om de zoveel cm als werd aangegeven. Maar deze keer pakte ik een lijntje, pakte ik een pootstok om de uien in de grond te steken en zo werden er vier rijen geplant. Wanneer de oogst goed zal zijn heb ik straks wel 92 uien om van te eten…

Daarna haalde ik twee onkruidbergen weg die ik onder een zeil had liggen, maakte ik alles vlak zodat dit jaar hopelijk een mooie bloemenzee naast de compostbak kan groeien en hing ik het zeil over de bank om die te laten drogen. Ook zag ik zowaar worteldoek in mijn vijvertje liggen die ik dit jaar echt eens goed moet ingraven en van plantjes moet voorzien. Ik heb het er nog niet uit gevist, stiekem hoop ik dat het genoeg is voor mijn bak waar de blauwe bessen in komen en aardbeien!

Als laatst staan er hier voor het raam al paprika’s te groeien, tot nu toe zijn er tien mooi opgekomen en voor het eerst ben ik zo vroeg met zaaien. Ik ben benieuwd hoe dit jaar gaat zijn qua tuinieren, de afgelopen twee jaar had ik niet zo veel geluk en had ik gelukkig hulp van mijn vader. Dit jaar hoop ik meer uren op de tuin kunnen doorbrengen in de avonden.