Nog niet zo lang geleden zij manlief opeens “kunnen we niet minder plastic gebruiken.” Ik keek zo verbaast en tegelijkertijd zo vrolijk dat ik dacht, die stemming moeten wij even erin houden en juist nu wat mee gaan doen! Want hey, zo vaak zegt hij niet zulke dingen. Nu hebben wij nog altijd plastic bewaar bakjes in de keuken en ook als broodtrommel, elke keer als de vaatwasser wordt leeg geruimd sta je ook nog eens de helft van de vaat af te drogen.

Toen ik mijn broodtrommel kapot liet vallen op het werk en later nog een gezonde smoothie dronk en een rietje miste besloot ik toch maar eens weer een groene stap te zetten. Ik ging naar mijn favoriete webwinkel en zocht een broodtrommel uit en daarna nog rietjes. Dit is allemaal van foodgrade rvs en natuurlijk bpa enz vrij… Plus rvs is duurzaam want het gaat heel lang mee en als je het zat is het volledig recyclebaar.

Deze broodtrommel koos ik uit omdat hij vakjes had, ik wilde namelijk niet enkel maar vier sneeën brood mee nemen, nee ik wil wraps eten en nootjes. Stukjes fruit en misschien wel komkommer. Graag wil ik ook op het werk gewoon lekker gezond eten met wat afwisseling en zo kwam ik op deze broodtrommel, maar elke keer bestek mee te nemen wat ook zo onhandig zo besloot ik maar een vork/lepeltje in één mee te bestellen. Mocht ik het heel fijn vinden kan ik hem later altijd nog in rvs bestellen zodat ook die heel lang mee kan gaan.

De rietjes bestelde ik voor mij en voor mijn meisje als ze straks ook smoothies gaat mee drinken in de zomer. Het mini bestek bestelde ik ook voor mijn meisje omdat het niet scherp is en makkelijk vast te houden voor ons meisje. Straks als ze echt geen prikken en want handiger is krijgt ze haar eigen vorkje die wat scherper is.

Zo zetten ik weer een stap naar minder plastic, geen plastic broodtrommel meer en ook niet van bamboe omdat ik die dus kapot liet vallen. Geen rietjes van plastic meer in de keuken omdat ik nu deze rietjes heb en als ze echt fijn zijn bestel ik er nog twee bij. Uiteraard heb je er een borsteltje bij waardoor je alles goed kan schoonmaken.

Nu rustig aan de rest van de plastic bakjes vervangen door herbruikbare zakjes, rvs of glazen bakjes. Ow en een tuitbeker aangezien ons meisje nu steeds handiger word en ook af en toe een beetje thee begint mee te drinken!

Heb jij veel plastic in de keuken
en ooit gehoord van deze rvs rietjes?