Het was donderdag ochtend en terwijl ik snel mijn tas pakte met een lekkere lunch, wat water en mijn ontbijt fietste ik naar de trein. Op weg naar een treinreis die anderhalf uur zou duren om in Zwolle te komen. Zoals de laatste jaren ga ik elke jaar met de zelfde vriendin. Vorig jaar toen liep ik nog waggelend rond te kijken en dit jaar was het een echt me-time momentje.

Terwijl er bij ons geen sneeuw was gevallen was dit zeker anders in Zwolle en omgeving, hierdoor bleven toch wat mensen thuis en dit zorgde er voor dat wij rustig rond konden kijken en genieten van alles wat er was. Ik had mezelf voorgenomen niks van borduren aan te schaffen omdat ik dit de laatste tijd niet meer echt doe, waarom dat is? Daar komt nog wel een blogje over. Maar eenmaal op de beurs nam ik toch twee werkjes mee naar huis.

Helaas had ik de woensdag erg veel hoofdpijn gekregen en de donderdag was dit nog altijd op de achtergrond aanwezig. De drukte op de beurs en het licht dat nog al vel was hielp niet echt mee. Maar toch kon ik echt genieten, zoals het kraampje van Handwerkatelier Sari. Niet een hobby die ik zal uitvoeren, maar oh zie dit bovenstaande poppetje. Dan wil je toch opeens wel dit soort knutselwerkjes gaan maken.

We liepen vrolijk rond, keken bij veel kraampjes en  aten onze lunch heerlijk op terwijl een oud dametje liet zien wat ze gekocht had. Zo’n beurs is altijd heel grappig om mee te maken. Je hebt de dames die zich echt beter voelen dan de rest, kijken ook niet vrolijk en duwen je ongeveer weg bij de kraampjes. Maar je hebt ook de dames die gewoon tegen je beginnen te praten, laten zien wat ze gekocht hebben en je rustig laten kijken. Maar eigenlijk keken bijna alle grijze duifjes mij van top tot teen aan en trokken dan een afkeurende blik door mijn veel te korte jurkje natuurlijk. Waar ik dan heel hard om moest lachen en eigenlijk alleen maar gek begon te doen.

Aan het einde van de dag zat mijn rugtas vol, waren wij moe en was mijn bankrekening wel een stukje leger. Genoten wij van de terug reis waar wij gezellig babbelde met een jonge die Japans leerde, aten bij bij Amsterdam even een lekker bakje pasta van Julia voor ik het wist zat ik weer op de fiets naar huis. Thuis aangekomen stalde ik mijn aankopen even uit en maakte ik deze foto, ik kocht de mooie wol bij Ylalifestyle en ook de Yarn Project Planner kocht ik bij hun. Natuurlijk keek ik ook even bij Cross Stitch Corner, daar komt het meisje met de hond vandaan. Maar ik moet toegeven dat hij wel duurder is dan andere borduurkraampjes op de beurs.

Toen daar tegen over zat Handarbeiten Kaess en kocht ik de stof en het boek, want daar hing een ballerina werkje aan de muur en ik was opslag verliefd. Als laatst gingen wij naar Stip & HAAK, iets wat echt slecht is voor je portemonnee omdat eigenlijk alles daar wel leuk is. Daar kocht ik de vier haakpatronen van Snuf konijn, schaapje Suusje, muis Pien en leeuw Lowie. Ow en als laatst die sokkenbreinaalden, die kocht ik ook ergens bij zo’n zaakje maar weet niet meer welke.

Het was echt een geslaagde dag, ik zag super veel mooie wol en merkte dat het natuurlijke en bio ook daar terrein wint en daarmee ook de fijnere zachtere kleuren. Op naar volgend jaar, al zou het qua aantal projecten niet echt nodig zijn. Mijn voorraad wordt nu wel heel erg groot!

Ben jij bij de handwerkbeurs geweest?