Daar zit ze dan, midden op het bed spelend met een koortje wat jij eigenlijk net niet kunt zien. Haar haren groeien en pluizen soms heerlijk alle kanten op, haar trui begint langzaam meer en meer te passen. Ze groet zo fijn op haar eigen tempo, trekt zich niks aan wat de mensen om haar heen zeggen en vinden dat zij al zou moeten kunnen. Knuffelt tegenwoordig het liefst een tijdje op schoot waarna ze later lekker begint te wurmen.

Groei

Terwijl ik in het begin af en toe langs ging om haar te wegen kan dit niet meer sinds ik werk, dus wat was ik nieuwschierig naar haar gewicht en vooral haar lengte. Ze was 72.8 cm en 8315 gram. Dat ze een lang meisje is wisten wij al en ze gaat nog heerlijk door met het groeien, grappig om te zien dat het gewicht precies op het gemiddelde uitkomt en haar lengte juist erboven, je snapt het al. Haar broekjes blijven te te kort en goed bij het buikje, of lang genoeg en te breed bij haar buikje.

Maar ze groeit nog altijd goed, heeft haar eerste twee tandjes en haar haren pieken lekker alle kanten op. Haar nagels zijn niet meer bij te houden zo snel ze groeien en haar huid, ja haar huid is eigenlijk toch wel een ander verhaal. Ze heeft natuurlijk eczeem en zolang ik er echt boven op zit gaat het goed. Elke dag moet ik controleren op plekjes dan gaat het goed, maar laat je het een paar dagen versloffen met controleren dan krijgt zij helaas plekjes en die heeft zij op het moment dan ook bij haar schouders en nek. Elke dag haar invetten van top tot teen is gelukkig niet nodig en nu met een beetje aandacht op de plekjes heeft ze zo weer een echt baby zacht huidje.

Ontwikkeling

Laten we het zo zeggen, wat is het een heerlijk meisje die het zo op haar eigen manier doet. Ze mag blij zijn dat haar mama helemaal geen lijstjes volgt anders had ik al honderden keren in paniek kunnen bellen met het consultatiebureau. Nee ze doet het echt rustig aan, ze kan zonder problemen een erwtje van je hand pakken met twee vingertjes in één keer en naar haar mond brengen. Zal alle kleine dingen heel rustig en met de grootste precisie pakken en aanraken. Maar haar grove motoriek is nog vol op in ontwikkeling, ze kan nu echt sinds de laatste dagen van buik naar rug rollen en weer terug. Kan een tijdje los zitten maar valt nog wel om en maakt eigenlijk nog geen aanstalten om te gaan kruipen.

Wij zeggen dan ook dat ze meteen gaat lopen, waarom ze nu pas omrolt? Simpel, ze vond het altijd verschrikkelijk op haar buik en nu nog steeds wel een beetje. Ergens is ze de laatste dagen wel heel druk bezig met proberen om te rollen, dus het zal mij niks verbazen als het niet lang meer duurt en ik het traphekje mag gaan ophangen en honderd keer de boeken in de kast mag terug zetten.

Eten

Ik werd nog net niet boos toegesproken toen ik vertelde bij het consultatiebureau dat ze nog niet echt vast voedsel at, maar ik moest haar dringend vlees, brood en stamppot geven. Ik wist dit al voordat ik heen ging, maar als je een oorlog moet voeren met je kind omdat zij alles weigert… Tja dan ga ik het niet helemaal er door drukken en dat vlees, dat wilde ik zeker nog niet geven en vanaf wanneer wel? Dat weet ik eigenlijk nog niet.

Nee ik weet hoe het is gegaan met de fles, dit was ook een drama en op dit moment houden wij dan ook even een pauze met alles maar aanbieden. Waarom? Omdat wanneer de lepel in de buurt komt ze al begint te krijsen en dan bedoel ik echt krijsen. Wel pakt ze de soepstengels uit mijn handen als ik die aan het eten ben, dus in de tussentijd kan ze met haar mondje toch een klein beetje oefenen. Straks na een weekje of twee weekjes proberen we alles gewoon weer opnieuw, maar één ding doe ik nu wel. Er komen geen potjes meer in huis, simpel omdat je dan enkel je kindje de zoette smaak leert eten en sla je de andere vier smaken over.

Slapen

De afgelopen weken gaat het slapen eigenlijk wel goed, haar ritme is veranderd en helaas heeft ze de laatste paar dagen wel dat ze huilend wakker wordt en alleen even niet in slaap komt. Tandjes? Een fase? Dit zal vast wel een stukje van de oorzaak zijn, maar ze niet huilend wakker wordt slaapt heerlijk door en heeft in de nacht tegenwoordig wel haar vaste tijd dat ze haar nachtvoeding wil drinken.

Ze slaapt nog altijd lekker bij ons op de kamer en de laatste dagen valt ze ook heerlijk in slaap op mijn schoot. Ze ligt eigenlijk altijd wel tussen 18:00 en 20:00 in bed en voor haar begint de dag weer om 06:30 ongeveer. Helaas ook in het weekend *smile*


Het gaat dus goed, ze is nog altijd heerlijk tevreden en vooral eigenlijk wel een vrolijke baby. Het dansen, spelen en vooral heel veel gek doen zorgt  voor heel veel plezier waardoor ze altijd wel hard moet lachen. Ze brabbelt aan een stuk door en weet al inmiddels wel wat ze wil. Het wordt steeds meer een echte dame met een karakter, ergens vermoed ik dat ze een pittig dametje wordt.