Wanneer je moeder bent geworden verander je, maar wat ik nu even mee maak had ik echt niet verwacht. Ja ik word geduldiger, kan nu beter mijn liefde tonen naar iemand waarvan ik echt diep veel hou en kan veel meer genieten. Plus ik doe nog meer wat ik zelf wil en dat is eigenlijk wel even wennen na een lange tijd mezelf te zijn verloren door de kinderwens en mensen.

Nee ik ervaar de laatste twee weken echte verandering en ik werd er eigenlijk eerst even bang van. Nu zal het ook wel helpen dat er weer meer licht is, de zon vaker schijnt en de lente steeds dichter en dichter bij komt. Maar zoals ik nu leer en ervaar is eigenlijk volledig nieuw.

Terwijl ik de boodschappen had gehaald, het avond eten in de maak was stond ik opeens met een stukje vlees in mijn handen. Ik keek er na en opeens had ik geen behoefte meer in dat stukje vlees. Het begon mij tegen te staan en dat was een volledig nieuwe ervaring, honderden keren heb ik geen vlees gegeten omdat ik het beter voor het milieu vond. Maar ik bleef het lekker vinden en er zin in houden. Maar nu opeens werd ik overvallen door een nieuw gevoel, daar stond ik dan met twee stukjes vlees…

De volgende dag liep ik dan ook naar de winkel, kocht ik groente, fruit, noten en maakte ik een heerlijke smoothie als ontbijt. Kookt ik weer veganistisch als avond eten en deed ik zelfs nog wat yoga toe. Help ik deed nog eens yoga ook en ik vond het gewoon heerlijk ontspannend. Het gevoel van een lichaam die werd opgerekt en tot rust kwam was heerlijk. Yoga had ik ook al meerdere keren geprobeerd, maar ik kon er nooit van genieten en nu opeens wel. Ik viel bijna weer van mijn stoel af van een nieuw gevoel en een nieuwe ervaring rijker.

Ik durf nog niet aan al die nieuwe gevoelens toe te geven, bang dat ik er weer snel de brui aan geef. Weer terug val in mijn oude gewoontes en het gevoel vergeet die ik nu opeens mag ervaren. Maar ergens helpt het wel dat het doel om wat kilo’s te verliezen zijn vruchten begint af te werpen, de cm en kilo’s zakken rustig naar beneden en ik mijn lichaam word meer en meer gespierd door het werk wat ik doe. Een klein meisje die binnen kort mee gaat eten helpt natuurlijk ook mee,om de wens van lekker en gezond te eten te verwezenlijken en haar niet in een zoette koekjesmonster te veranderen.

Terwijl ik naar buiten kijk, de zon zie schijnen en de wasmachine op de achtergrond zijn werk doet geniet ik. Ik laat het allemaal heerlijk over mij heen komen terwijl ik nu nog maar een slok neem van mijn glas water met limoensap. We zullen zien waar de weg mij  en ons hier in huis naar toe brengt. Laat de zon maar schijnen en de groente zegevieren.