Terwijl ik voor mij uit kijk zie ik de deur waardoor ik al vele keren ben binnen gekomen in een huis dat ik thuis mocht noemen. Het duurde heel lang voor ik het zo voelde, ik moest wennen aan de leegte die ik nu zo omarm. Ik moest wennen aan het feit dat dit een appartement is, dat als je in de tuin zit er minimaal 12 huizen kunnen mee kijken wat jij doet in je tuin.

Ik moest wennen als ik heerlijk rustig een kopje thee dronk in de tuin de buurman opeens hele gekke verhalen ging afsteken en dat de buurman meerdere keren naar binnen kijkt. Het duurde lang om hier aan te wennen, om de stijl van het huis te omarmen en nu moet ik het weer los gaan laten. Want wij gaan op een nieuw avontuur, een avontuur waarbij wij dit huis / appartement achter ons gaan laten en in een huisje gaan wonen met een kamer voor ons kleine meisje.

De lichte ruime woonkamer zal minder ruim en licht worden, er zal een bovenverdieping komen die wij ook schoon moeten gaan houden en waar straks hopelijk twee mooie slaapkamers hebben. Misschien wel een derde waar ik straks al mijn hobbyspullen mag gaan neerzetten en een logeerbed.

Het avontuur is begonnen en om eerlijk te zijn hebben wij beide hier helemaal geen zin in, wij willen eigenlijk niet verhuizen. Ja wij willen graag in een huisje wonen waar ons meisje haar eigen plekje heeft, maar het hele huizen kijken, kopen, inrichten… Daar hebben wij nu beide eigenlijk helemaal geen zin in!

De eerste stap is dan toch gezet, de makelaar is geweest om het huis te taxeren zodat wij nu naar de bank kunnen om te kijken wat de mogelijkheden zijn zodat het zoeken echt kan beginnen. Er zal gelukkig geen schulden zijn, maar wat de bank gaat zeggen zal ons benieuwen.