Wie mij al heel lang volgt weet dat ik een bak vol borduurwerken heb staan die nog af moeten, de voorraad patronen lijkt oneindig te zijn en de tijd is schaars. Althans eigenlijk is de tijd niet schaars maar mijn zin om te borduren is gewoon de laatste maanden steeds minder en minder geworden.

Terwijl ik alleen in huis zit, het akelig stil vind en aan het breien ben denk ik na waarom ik eigenlijk niet meer echt borduur. Wat is de rede van de verandering? Ik dacht na en ontdekte het volgende eigenlijk.

Te langzaam en in de weg

Borduren gaat heel langzaam als je echt mooie grote werken maakt zoals ik doe/deed. Het gevoel dat er geen vooruitgang komt knaagt en daarnaast staat het nog eens super in de weg. Het liefst heb ik mijn borduurstandaard netjes op een vaste plek en daar is geen plek voor, plus mijn standaard is gescheurd en kan dus elk moment breken. Geen ruimte tja, dat voelt zo voor mij, plek is er wel maar dan verliest de woonkamer toch wel zijn rust en eenheid.

Nutteloos

Wanneer ik een sjaal aan het breien ben, een knuffel aan het haken ben of misschien een vestje brei heb ik het gevoel dat het toch wel nuttig is. Als het af is dan wordt het gebruikt en ligt het niet in een la of hangt het niet aan de muur. Nee de sjaals, knuffels, doekjes, truien, sokken alles kan worden gebruikt en gedragen. Met mijn borduurwerken is dat gewoon niet het geval.

Wat als het af is?

Normaal riep ik altijd dat het in huis opgehangen moest worden, maar poef ik heb mij toch een grote werken die ik af zou kunnen maken. Ja die allemaal inlijsten en ophangen zou het huis echt super vol maken… Ik hou juist van de rust en de ruimte in huis en allemaal borduurwerken aan de muren zou dit verstoren. Plus zoveel ruimte hebben wij helemaal niet, dus wat dan?

Andere prioriteiten

Wanneer de lente er aankomt verschuiven de hobby’s net als de seizoenen. Wij gaan meer naar buiten, wandelen, fietsen en in mijn geval ga ik weer naar de moestuin! Momenteel ben ik ook weer wat meer op gezond en groen eten gefocust en ook dat kost natuurlijk tijd. Neem daarbij een klein meisje die je de tijd en liefde gunt als je niet werkt en deze blog. Nee dan is een breiwerkje of haakwerkje toch net even sneller gepakt.

Wat nu dan?

Ik heb een prachtig werk in de maak dus nee ik stop niet helemaal, maar vanaf nu heb ik wel even mezelf een verbod op gelegd om iets van borduren te kopen. Ik wil juist minimaliseren in mijn hobbykast en niet de voorraad maar vergroten. Plus ook wil ik echt de meetlat voor mijn vriendin haar kleine meid afmaken, want als je weet dat die al een tijd geleden had af gemoeten neemt natuurlijk ook de rust en zin weg.

Op dit moment liggen de borduurspullen in de berging behalve 1 werk, voor het geval dat ik even zin heb om kruisjes te zetten.