Terwijl buiten de dooi steeds dichter bij komt ben ik binnen nu wel echt begonnen voor de moestuin. De doperwten, tuinbonen,sla, bleekselderij en zomer wortelen zijn gezaaid. De paprika plantjes zijn overgepot in wat grotere stenen potjes. Want hey ik wil eigenlijk hier ook groen en duurzaam bezig zijn. Dat betekend wat stevigere kweekbakjes en geen plastic.

Ik probeer meer en meer plastic het huis uit te weren en zo is de bedoeling dat ik nog zo’n stamper haal waarmee je van die papieren kweekpotjes kunt maken. Maar voor nu doe ik het nog even met de zaaibakken die half gebroken zijn en de nieuwe stenen bakjes voor de paprika’s. Verder staat er voor maart op de planning dat de laatste bakken toch echt naar de moestuin gaan, de fruitboompjes worden verplant en er frambozen worden geplant!

Genoeg leuke dingen te doen en dit jaar staan er ook genoeg bloemen in de planning, want eigen gekweekte  bloemen op tafel is ook wel heel gezellig en voor de imker van de vereniging kunnen er niet bloemen genoeg zijn op het complex.

Ga jij je eigen groente kweken dit jaar?