Het is dan ook even geleden dat er een groene tip voorbij kwam op de blog, maar deze blogjes zorgen er juist voor dat ik opzoek blijf gaan in mijn eigen leven om groener en duurzamer te leven. In het teken van het milieu en minimalisme kwam ik uit op de e-reader.

Terwijl ik stage liep jaren geleden huurde ik een e-reader bij de bibliotheek, dit is al weer meer dan 10 jaar geleden en toen vond ik het al een uitkomst. Maar ze waren duur en nog best zwaar. Plus ik vond een volle boekenplank er interessant uit zien. Vandaag de dag denk ik anders over boeken, zijn mijn ogen er helaas niet beter op geworden en eigenlijk raakte ik geen boek meer aan.

Toen mijn bijna een jaar geleden de e-reader kocht keek ik er nog altijd niet naar om. Ja ik had geroepen dat ik mijn eigen e-reader wilde omdat mijn man zoveel las dat ik zijne eigenlijk niet kon gebruiken. Tot een paar weken geleden, al maanden wilde ik het boek Down to Earth lezen maar het boek was in het Engels en hielt mij tegen. Ook een gewoon boek pakte ik niet op omdat het lezen gewoon niet lukt door mijn slechte zicht.

Maak ik wilde dit boek zo graag lezen dat ik hem uiteindelijk kocht, nee geen echt boek om in te bladeren… nee een ebook en wist manlief zover te krijgen dat ik de e-reader mee naar het werk mocht nemen om rustig te lezen in de pauze. Voordeel voor mij is dat de letters zo groot kunnen worden gemaakt als je zelf wil, je hebt zelfs een lettertype voor mensen met dyslexie en als ik een woord niet weet in het Engels kan ik op het woord klikken en krijg ik de vertaling.

Ik kan je zeggen het is een uitkomst, ik heb geen grote boekenkast meer nodig in huis om alle boeken te bewaren. Er hoeven geen bomen meer worden omgezaagd om papier te maken, geen olie verstookt te worden en nog veel meer energie verspilt te worden om een boek in elkaar te zetten. Ook zijn ebooks wat voordeliger qua prijs, nog een voordeel en je hoeft geen groot zwaar boek vast te houden.

Een eigen e-reader staat hier nog op mijn verlanglijstje, maar enkel wanneer ik blijf lezen zoals ik nu aan het lezen ben! Plus ik lees voor het eerst een Engels boek, weer een overwinning krijger met mijn dyslexie.

Lees jij boeken.
Zo ja, zou jij een e-reader overwegen?