De vorst is eindelijk weer het land uit, terwijl ik de kinderen zag schaatsen op de sloot toen ik naar huis reed kon ik wel even genieten. Maar toch mocht de vorst het land snel verlaten en het nieuwe seizoen snel beginnen.Want zoals bijna alle moestuinders zijn wij toch nu inmiddels wel wat ongeduldig en dat is wel te zien bij het raam in de woonkamer.

De paprika’s doen het goed, ondanks ik ze een keertje te laat water had gegeven zijn ze toch weer helemaal opgekrabbeld. Staan er nu nog even vier bakken met sla, bleekselderij, artisjok, aardkers, vleestomaten, rode bieten, erwten en tuinbonen. Meer dan genoeg kun je wel zeggen en ik kan niet wachten tot ze naar de tuin mogen!

Het is nu ook de laatste ronden van de nieuwe methode van Ikea, de dopjes zijn op en ik ga ze zeker niet bijkopen omdat ze verre van duurzaam zijn. Ze vergaan niet en ik mag ze straks allemaal uit de tuin plukken… Maar ergens ziet het er ook wel weer heel leuk uit dat je een zaadje echt open ziet gaan, zoeken naar water en zo inimini op de foto kunt zetten.

Nu hopen dat het toch niet zoveel gaat regenen als voorspeld, want dan hoef ik helaas nog niet naar de tuin. Natte voeten krijgen staan wij echt nog even niet op te wachten, althans wij… Het is mijn plekje waar ik even op adem mag komen.

Staat er bij jou al wat in de vensterbank?