Ons meisje wordt deze maand al weer tien maanden oud, ik schreef al een keertje een blogje over haar speelgoed. Deze kun je hier even lezen als je zou willen, maar inmiddels zijn er dingen bijgekomen of weg gegaan.Waar speelt ons meisje nu nog mee en is het echt nog steeds enkel hout en stof? Of komt er toch langzaam wat plastic in huis?

Terwijl wij soms het gevoel hebben dat de kerstman in huis rond danst rammelt onze dochter met haar nieuwe grote zware rammelaar. Niet echt speelgoed voor een tien maanden oude baby dat geef ik meteen toe. Maar toen wij in de winkel waren vond ze hem zo interessant dat ik hem mee heb genomen. Het is meteen speelgoed waar ze nog heel lang mee kan spelen en haar armpjes kan trainen.

Terwijl ze in de hoek van de bank zit met haar blokken voor haar oefent ze meteen het zitten, haar evenwicht is nog niet zo goed en met de blokken is ze zo geconcentreerd dat ze heerlijk een tijdje kan spelen. Als ik haar zo bezig zie ben ik blij dat ze het allemaal nog zo interessant vind, dit komt ook misschien omdat ik niet alles tegelijkertijd geef. Wanneer ze dan wat zat is wissel ik het weer om en kan ze weer heerlijk spelen.

Zoals je kunt zien is alles nog hout of stof,  de helft is gekregen en het konijntje heb ik zelf gemaakt. De auto waar ik hier over schreef is nog een beetje te zwaar voor haar en ze vind het super interessant maar kan er nog weinig mee. De auto is dan ook wel voor 1 jaar en ouder dus gek is het natuurlijk niet.

Rammelaars zijn wel haar favoriet, zoals je kunt zien liggen er gewoon vijf rammelaar en allemaal maken ze hun eigen geluid. (konijn, poes, groene sambabal, gekleurde sambabal en de grote zware bellen) De houten bal met ronde bot en leren koord vind ze heerlijk om op te kauwen en ja het boekje is enkel leuk voor het label.

De babygym is heel soms nog iets waar ze mee speelt, maar ondanks ze hem echt super leuk vind schopt ze hem de hele tijd om met alle gevolgen van dien. Ze is immers net een aapje en als ze speelt gebruikt ze ook altijd heel fanatiek haar voeten.

Op haar verlanglijstje voor haar 1e verjaardag heb ik trouwens deze popjes van Dille en Kamille gezet en deze houten duweend, verder moet ik nog een beetje rond kijken wat ze tegen die tijd kan gebruiken en hopelijk krijgt ze dan voornamelijk eigenlijk centjes op haar rekening voor de toekomst. Want hey wat moet een kind met manden vol speelgoed?

Ik ben benieuwd hoe haar speelgoedmand er na haar 1e verjaardag uit ziet, want eigenlijk is juist alles wat geen speelgoed is heel leuk. Denk aan een afstandsbediening, doekjes, labels van kussens en nog veel meer.

Waar let jij op met speelgoed voor de kleine?