Wanneer je de zuivel laat staan en ook steeds vaker de eitjes kom je toch even met pannenkoeken in de knoop. Want ze zijn gewoon heel erg lekker als ontbijt met stroop of lekker aardbeien compote in de zomer net van het vuur. Ik maak al jaren de pannenkoekjes met sojamelk maar zonder eieren deed ik eigenlijk nooit. Dus dat werd even puzzelen, want hoe worden de pannenkoeken dan? Hoe maak je ze lekker en merk je er eigenlijk niks van.  Nou met dit recept lukt je dat wel, aangezien hier manlief niks door had!

voor 1 a 2 pers.

Ingrediënten
  • 100 g tarwebloem
  • 200 ml sojamelk (bio)
  • 8 g vanille suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • olijfolie voor het bakken
Bereiding
  1. Roer alle droge ingrediënten even door elkaar heen.
  2. Pak de garde en roer steeds een beetje melk er doorheen, net zolang tot het een glad beslag is geworden.
  3. Verhit de pan en bak de pannenkoeken ca 2 min beide kanten tot de mooi bruin zijn.
  4. Bestrooi ze met stroop, compote, pasta, pindakaas of wat je maar lekker vind en eet smakelijk.