Terwijl ik in de auto zat werd ik toch wel raar aangekeken door andere weg gebruikers, zij zullen wel denken ‘wat doet zij nu in de auto?’ Ja ik zat te breien aan een sok! Oké het shirtje is nog niet af en ook Olivier de beer nog niet. Maar ik ben echt al wel twee jaar bezig met het proberen een sok te breien. Waarom ik het toch weer opnieuw probeer? Simpel, ik wil gewoon een sok kunnen breien!

Eerst breide ik met vijf pennen, een hoop gepriegel en eigenlijk kreeg ik enkel maar last van mijn handen, toen kocht ik op de handwerkbeurs hele mooie breinaalden die ik gewoon ook niet vind werken. Ik krijg de overgang van de ene breinaald naar de andere niet mooi, dan heb je ook nog de magic-loop die je kunt gebruiken. Maar nee ook dat was niet fijn, ik vond zo’n lange draad steeds maar onhandig.

Dus nu poging ontelbaar en deze keer op een mini kleine breinaald van 23 cm. Extra korte breinaaldjes en een soepel draadje in het midden. Het resultaat, de rondes vliegen voorbij en elke keer ben ik verbaast dat ik al weer bij mijn marker ben terecht gekomen. Nu ben ik wel heel erg van de houten breipennen en niet van andere materialen, toch ben ik met dit kleine breinaaldje wel even om, zal ik deze keer dan toch verder komen dan de hiel? Nu dat ik tegenwoordig zoveel brei is het wel te hopen.

Brei jij sokken?
Zo ja op wat voor breipennen.