Daar zit ik dan, in een broek die heerlijk zacht is, een truitje die gek is en een beetje jeukt omdat het wol is. Ze zijn Fairtrade, maar helaas wel uit Amerika. Er staat een levensboom op mijn voet getatoeëerd en mijn haar in een rommelige staart met een houten bril. Althans echt helemaal van hout is hij helaas niet.

De bh heb ik lekker uit gelaten en niks zit echt strak om het lichaam, zo loop ik het liefste rond. Eerlijke kleding die lekker comfortabel zit en een beetje gek is.

Maar loop ik altijd zo gekleed? Laat ik altijd mijn memmen rond dansen in de kleding of bind ik ook vaak genoeg alles strak in. Doe ik sociaal en geïnteresseerd terwijl ik eigenlijk amper luister? Ben ik altijd hoe ik mijzelf voor doe en hoe ik bijvoorbeeld hier schrijf? Of heb ik een dubbele ‘ik’?

Ik moet kleur bekennen, ook ik heb een dubbele ‘ik’!!! Ik ben niet altijd mijzelf, loop niet altijd in de kleding die ik fijn en mooi vind. Nee ik ben zeker anders op het werk dan thuis en was wel heel erg anders bij familie. Wanneer ik een lange broek aan heb, trui en schoenen zie je niet dat ik twee tatoeages heb of tegenwoordig een piercing. Je ziet mijn levensmotto niet op mijn voet staan of dat ik het liefste zonder bh rond dans in huis.

Nee ik zie er netjes uit, ben vriendelijk tegen collega’s en doe zeker wel eens gek. Als je me ziet dan denk je niet dat ik met het milieu bezig ben, oké tot ik mijn broodtrommel open doe misschien. Ik kom sociaal over en heb dat op het werk ook zeker nodig, want door dat ik met zoveel mensen praat en lach kan ik thuis de rust zijn die ik dan graag ben.

Maar bij familie en vrienden dan? Daar bloei ik steeds meer open tot mijzelf, langzaam veranderd mijn kleding kast in duurzame, milieubewuste en Fairtrade kleding. Staat mijn derde tatoeage op het programma ondanks dat maar weinig mensen in mijn omgeving daar vrolijk van wordt, de laatste want dan heb ik de drie onderwerpen vereeuwigd. Een levensboom, iets voor mijn dochter en straks de vier elementen.

Ja ik heb een dubbele ‘ik’, de ene is sociaal, vriendelijk, vrolijk en druk. De ander bedachtzaam, milieubewust rustig en op zichzelf. Ik heb ze beide nodig, ze zijn wie ik ben en ik geniet in de afwisseling. Maar de uitstraling, de eerlijke kleding en vooral comfortabele kleding mag langzaam in elkaar gaan overvloeien een mooi doel voor 2018. Zijn wie je bent, vanuit je kern diep binnen in.