Oké ik ben een soort van koekjesmonster, soort want ik ben echt super kieskeurig. Als het om snoep en koekjes gaat lus ik eigenlijk maar weinig. Misschien maar beter ook want anders zou ik wel een rond mopshondje zijn. De laatste tijd probeer ik weer meer zelf te bakken en dat is lastig met een combioven, gelukkig zijn deze koekjes heel goed te doen en ook echt lekker. Plus veganistisch zoals ik langzaam steeds meer en meer natuurlijk begin te koken.

voor 12 koekjes

Ingrediënten
  • 100 g havervlokken
  • 50 g amandel of tarwemeel
  • 125 g pindakaas
  • 6 eetlepels sojamelk
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 puntje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Pak een keukenmachine met een S-vormig mes en voeg daar de havervlokken en meel aan toe. Mix tot een fijn meel.
  3. Voeg de pindakaas, melk, ahornsiroop, zout en vanille-extract toe en mix tot een grote bal.
  4. Weeg de bal en maak er 12 gelijke balletjes van.
  5. Druk ze met de hand plat, zorg dat ze even dik zijn en bak ze ca. 15 minuten in de oven.
  6. Laat de koekjes  minimaal vijf minuten afkoelen, de koekjes blijven altijd een klein beetje zacht.

Bak jij zelf graag?
Of koop je eigenlijk alles
gewoon in de winkel?