Het is bijna een week geleden dat ik alles op Facebook verwijderde, ik bleef steeds hangen omdat ik voor deze blog een pagina wilde hebben… Want hey wat een hoop lezers kwamen er via de moestuin groep als ik een blogje schreef over de volkstuin.

Nu is er dan toch echt een streep door en het geeft eigenlijk rust, soms onwennig als je bijna als gewoonte even naar de pagina wilde gaan om te kijken. Ja het is wel een soort verslaving en dat was bloggen ook, tot ik mijn laptop sloot en nog maar een paar minuten per dan hem open. Zo heb ik lekker veel tijd over om te handwerken, wandelingen te maken en op de volkstuin bezig te gaan.

De volkstuin is wel even een lastig puntje, omdat wij zo in de sneltrein zitten van huizen kijken twijfelde ik eigenlijk er aan om wel door te gaan. Wij kijken immers toch een stad verder en dat zou betekenen dat dit zoizo het laatste seizoen is.

Maar stoppen met tuinieren zit er echt niet in hoor, ik heb de mogelijkheden al uitgezocht voor als wij verhuizen en daar ga ik lekker verder met deze hobby. Maar voor nu ben ik echt weer gestart op de tuin! De zon scheen en mijn meisje was bij mijn schoonouders, zo had ik in de ochtend even tijd voor mijzelf omdat ik avond dienst heb.

Terwijl het nu nog een hele kale bedoeling is staan er al erwten, tuinbonen, uien en zaaide ik zomerworteltjes. Steeds meer bordjes komen overal tevoorschijn en thuis ga ik een deze dagen even de mais voor zaaien en nog wat andere groentes en bloemen. Oh wat wil ik de tuin weer graag groen hebben, overal groentes die je kunt oogsten en straks de bonen tot in de hemel. Nee zover zijn wij nog niet natuurlijk maar het idee dat is echt zalig.

De aankomende weken wordt wel iets drukker, nu zondag de opleiding tot operator begint en dat betekend andere dagen werken door de weeks en soms dus een dagje meer. Maar voor nu geniet ik van de zon, de opkomende plantjes en de rust en tijd die ik nu overhoud per dag.

Kweek jij wat groente of fruit?
En heb jij nog Facebook, ben jij verslaafd?