Terwijl de naalden tikken en er een luisterboek aanstaat brei ik mijn eerste vaatdoekje, even een klein werkje waarbij je je hoofd leeg kunt maken.  Een simpele hobby zonder op een scherm bezig te zijn, gewoon even genieten om niet in contact te staan met de wereld.

Terwijl ik een kleurtje uitzoek om het vaatdoekje mee te breien bedenk ik welk patroon er gebruikt moet worden. Het moet simpel zijn, fijn weg te breien zonder al te veel nadenken en enkel met  twee simpele breinaalden.

Zo breide ik dit leuke fijne vaatdoekje, er volgen vast nog meer vaatdoekjes heb ik zomaar het idee!

Patroon
 • Zet 49 st op met naald 3.5 mm en een garen van 100 procent katoen.
 • Brei vervolgens 3 ribbels, 1 ribbel is heen en weer recht breien.
 • Begin hierna aan het patroon:
  • 1. 3 R,( 1 R, 2 Av ) tot de laatste 3 st, 3 R
  • 2. 3 R (1 Av, 2 R) tot de laatste 3 st, 3 R
  • 4 alle steken R
  • 5. 3 R, 43 Av, 3 R
  • Herhaal dit tot ca 20 cm.
 • Brei 3 ribbels en kant af.

 

Share: