Terwijl de koelkast overloopt van groente, het lijstje met gerechten voor de week nog al anders is dan de gemiddelde Nederlander hou ik er echt van om iets nieuws te proberen. Tegenwoordig zijn de gerechten die uit mijn vingers komen vegetarisch of veganistisch, nu is er een liefde voor sushi ontstaan. Maar wat voor sushi maak je als je een keer geen dierlijke producten en rijst wil gebruiken.

Zo maakte ik deze vegan sushi, borden vol groenten, noten en gefermenteerde bonen. Ik kan je verklappen, ik heb er een liefde bij!

Voor 6 vellen / rollen

Ingrediënten

Voor de hazelnootpaté

  • 60 g hazelnoten
  • 4 el cashewnoten
  • 2 kleine wortels
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 el citroensap
  • 1 el shiro miso (gefermenteerde bonen)
  • snufje zout

Sushi rolls

  • 6 noribladeren
  • 4 grote handen vol kiemscheuten
  • 1 geraspte wortel
  • 1/2 rode paprika in plakjes
  • 1/2 komkommer in reepjes
  • klein stukje geraspte rode kool
Bereiding
  1. Voeg de hazelnoten en cashewnoten in een keukenmachine met s-vormig mes en mix tot een fijn meel.
  2. Voeg de wortelen, rode paprika, edelgistvlokken, citroensap, shiro miso en snuf zout toe en mix tot een dikke paté.
  3. Leg het noriblad op de sushimat met de doffe, ruwe kant naar boven.
  4. Bedenk 3/4 met kiemscheuten.
  5. Voeg wat wortel, paprika, komkommer en rode kool toe.
  6. Smeer twee eetlepels paté op het blad en rol de bladeren strak op.
  7. Plak de rol met lauw warm water dicht.
  8. Snij de sushirol in gelijken stukken met een vlijmscherp mes.
Bon Appétit

Ik moest echt even oefenen om deze sushi goed op te rollen, het is wel even iets wat je moet leren met al deze lekkere groente.

Share: