Wij zijn al weer voorbij de helft van juli en zo komt onze verhuizing steeds dichterbij, maar ook het afscheid van mijn achtertuin. Terwijl ik er geen moeite mee heb om de buurt en het appartement achter te laten vind ik de tuin wel een ander ding. Toen ik hier kwam wonen waren er geen vogeltjes, geen hommels, bijen en enkel veel slakken.

En nu, nu groeien er snijbonen, tomaten, frambozen, bramen, mais en aardbeien. Al het fruit zorgt voor vogels en vele insecten. Het zal allemaal niet voor september rijp en oogstbaar zijn, maar het zien groeien en verzorgen geeft al zoveel plezier dat ik in mijn hoofd voor de nieuwe tuin plannen aan het maken ben.

Terwijl wij het huis opruimen en kijken wat er wel en niet mee kan kan ik buiten de eerste bramen oogsten. De tuin is kurkdroog en hierdoor zijn de frambozen verschrompelt, is het gras volledig dood en gaan enkele planten al in hun winterslaap.

De bomen beginnen hun bladeren te laten vallen en de zon brand enkel maar. Het warme weer vind ik ergens wel lekker, maar de regen mag wel weer komen. De geur van regen is zo lekker na zo’n lange droogte. Maar helaas het blijft nog een tijdje droog. De planten hebben het zwaar en ik geniet nog even van mijn tuin, nog even tot de drukte en chaos begint van het verhuizen.

Share: