Wordt je ook wel eens moe van jouw grote, volle portemonnee? Van al die zogenaamde bonuskaarten die je moet bewaren om punten te sparen, kortingen te krijgen of voor een ander doel? Ik was het wel zat, met een klein kind neem je al meer dan genoeg spullen mee en dan nog een mega portemonnee in de tas voelde overbodig. Maar je pasjes bij je telefoon vind ik ook niks. Ik wil immers graag zonder telefoon op pad!

Zo ging ik al mijn pasjes langs, welke moest ik mee blijven nemen en welke zou ik weg doen? Welke pasjes ik allemaal wel niet had? Nelson, Kruidvat. Ah, Hunkemöller, Vitaminestore, de creditcard, bankpasjes, Ns pas, Kentekenbewijs, Rijbewijs, Donorpas, Zorgpas voor mij en mijn dochter, Duinkaart voor noordhollandse duinreservaat, een paar spaarkaarten en nu vergeet ik vast wel iets!

Ik was het zat, zocht een kleine portemonnee met een ritje om toch altijd een paar muntjes mee te kunnen nemen voor een goed doel die je tegenkomt, een karretje in de winkel? Ik de echte nodige pasjes erin kon mee nemen en toch hij zo klein was dat hij altijd handig in je broekzak of tasje kan! Wat ik nu nog dagelijks meeneem?

 • Persoonlijke bankpas
 • Gezamenlijke bankpas
 • Ns kaart
  Ik wil altijd een bus, tram of trein zomaar kunnen pakken als ik ergens sta en zo altijd naar huis kan.
 • Kentekenbewijs
  Als alles doorgaat en ik een vaste baan krijg op fietsafstand gaat deze er ook een keer uit, want dan wil ik graag mijn auto verkopen en als gezin één auto bezitten en ik zoveel mogelijk alles op de fiets doen.
 • Rijbewijs
  Verplicht he, je kunnen legitimeren…
 • Hollands duinreservaat pas.
  Nu hebben wij helaas nog allemaal een losse pas, volgend jaar neem ik een familiepas! Althans, of het nog nodig is na de verhuizing is even afwachten maar voor nu wel. De natuurgebieden moet je anders een kaartje kopen.
 • Donorpas
  Heel belangrijk, stel je voor als het iets gebeurt. Verschrikkelijk om aan te denken maar zo weet de ander wat ze van je mogen hebben en in mijn geval mogen ze echt alles hebben. Super belangrijk om een keuze te maken als je het mij vraagt.
 • Zorgpas voor mij en mijn dochter
  Tja, zelfde als de donorpas, als er iets gebeurt is het handig dat je je papieren mee hebt. Je weet maar nooit hé!

Dit waren mijn pasjes die ik nog dagelijks meeneem, geen bonuskaarten, punten spaarkaarten of andere gekkigheid meer. Gewoon simpel de pasjes die je eigenlijk wel nodig hebt in mijn geval. De kaarten voor de winkels laat ik voort links liggen, dit stimuleert natuurlijk enkel maar de consumptiemaatschappij en altijd maar kopen kopen en zogenaamd hierdoor gelukkiger worden is natuurlijk onzin.

Welke pasjes neem jij altijd mee?

Share: