Terwijl ons meisje al weer langzaam naar ander half jaar tikt ging ik ook eens door haar speelgoed heen. Toen ik zwanger was besloot ik dat ik hout en stof speelgoed wilde. Geen plastic of dingen op batterijen… Nu 14 maanden later is dit nog altijd gelukt, kan ze heerlijk uren met haar blokken spelen. Is de auto kip een echte hit en sinds vandaag heb ik een houte xylofoon gekocht.

Bij die xylofoon is ze nu ook al niet weg te slaan, geeft ze de hele tijd kusjes aan haar nieuwe pop en kan ze minuten lang in één van de boeken bladeren. Het meeste speelgoed is van Plan Toys en hierdoor is het soms ook wel iets duurder. Maar het speelgoed is van duurzame materialen en is geproduceerd op een ecologisch vriendelijke manier. Het past dus wel in mijn plaatje.

Haar nieuwe pop is trouwens ook een schatje, ik had haar al een paar keer gezien en vond hem zelf zo leuk. *bloos* dat ik hem voor haar kocht. Het verbaast me eigenlijk stiekem wel hoe haar speelgoed toch nog altijd van hout, stof is en zonder batterijen. Owja dit is niet al haar speelgoed, ze heeft namelijk ook nog een hobbelpaard van hout, niet zo’n klassiek paard maar een moderne die wij hebben gehad van een collega en een houten loopfiets.

Ja kinderen houden van kleurrijk speelgoed dat is iets wat ik heb geleerd, maar dan nog kan het van hout zijn of stof. Ons meisje vermaakt zich hier prima mee en speelt wel met ander speelgoed bij de gastouder en opa en oma.

Kijk jij bewust naar wat voor speelgoed je je kindje geeft?

Share: