De trouwe lezer weet dat ik in het verleden al vaak met het verminderen van plastic bezig ben geweest. Met streng afval scheiden en langs de bio winkel ging om mijn groente en fruit te halen. Mijn pogingen om met de seizoenen te gaan eten en de laatste tijd kwam daar nog eens veganistisch koken bij ook. Een hele hoop bij elkaar natuurlijk en sinds ik werkte en wij bezig waren het huis te verkopen liep alles in het honderd.

Nu dat de vakantie er voor mij aankomt en het mooie weer nog wel even aanhoud wil ik mij weer meer richten op het sorteren en verminderen van plastic. In het nieuwe huis wil ik wat meer bulk gaan inkopen van de droge producten zoals rijst, quinoa, noten. Ook krijgen wij een iets grotere vriezer waardoor ik meer fruit kan invriezen voor de smoothies.

Maar voor nu nam ik mijn zakjes weer mee, liep ik langs de biowinkel omdat je daar toch bijna alles zonder plastic kan kopen en in de gewone supermarkt helaas nog niet. Kocht ik veel bananen om in te vriezen. Helaas komt de margarine, ingevroren zomerfruit en kokosmelk niet zonder plastic of blik.

Genoot ik toch even van het moment dat er toch wel een stuk minder plastic in huis is gekomen, heb ik nog al trek in de lekkere smoothie die ik vanmiddag ga maken en al die blauwe smoothies die er nog aan gaan komen met die bananen. We zijn weer een beetje van start, baby stapjes weer ons leven een stapje groener te maken.

Ben jij bezig met de hoeveelheid afval jij produceert?

Share: